Monday, March 30, 2020

Chakri Palace Sky View, Dorsett Hotel Hartamas Ramadhan Buffet

Assalamualaikum & hi.
Even we're in the middle of the lockdown period, I still wanna share a few more of my foodie experiences. 
Chakri Palace Sky View Dorsett Hartamas is one of them.

Right before the government announced the Perintah Kawalan Pergerakan, i was lucky enough gotta tried the amazing Thai Buffet at Chakri Palace. And the menu i tried is the menu for the upcoming Ramadhan Buffet.




The Location

Chakri Palace Sky View is located in the Dorsett Hotel Hartamas, 27th Floor.

It is located at the rooftop of the hotel, next to the hotel  's swimming pool.
This restaurant offers a million dollars view, which is so instaworthy! :p

It was so beautiful up there. U can even see the KLCC from there, and Istana Negara looks so 
beautiful from up there, really beautiful!                                           


                                           
                                               And there's also a musola/surau in the hotel building itself! So, dont have to worry about that!                                                                                                     





The Food

If you're a Thai food lover. This buffet is definitely for u!
I love their food definitely!

Okay let me start with the appertizers ya!
There're Mieng Kam, Samosa, Spring Rolls, Cracker etc.

As for the main, there're steam Seabass with Lime & Chilli, Buttered Prawns, Pandan Chicken, Green Curry Lamb, Nasi Beriani as well as white rice etc. 

Their desserts were attractive as well! 
There're Pumpkin in Coconut, Banana & Coconut, Sago with Corn, Jelly, and the star of the table, Mango Sticky Rice.

And the most attractive section of all is their 'Live Action Stalls'!
Consists of Tom Yum Noodle, Chicken & Beef Satay, Ikan Bakar & my most favourite, Thai Laksa!

To tell u the truth, u gotta try their Thai Laksa, it's their specialty & i love it so much!!!




Satay .

Brocolli Mushroom

Beriani Rice

Black Pepper Beef

Buttered Prawns...

Kerabu & other appertizers!
Love their Mango Salad & Som Tam so much!




Fruits Section.
Jelly...

Desserts Table...

My first plate...

2nd one! :p
Thai Laksa.

 


The Price

It's better to plan and book early for great savings!

Download the Chakri App on your phone to enjoy early bird purchase of 20% off before 22nd April 2020.

Prices : RM102.40++ Per Adult (for Dorsett Hartamas branch)

Early birds offer is applicabe from 06/04/2020-22/04/2020. 

For any inquiry/reservation, please call 03-2602 1031 (Dorsett Hotel Hartamas)
or email at marketing@chakri.com.my..

And if we're not able to dine here this Ramadhan, u can always check out Chakri Palace Sky View in the future and try their great menus & great view here 

Dont forget to visit Chakri Palace! ;)

15 comments:

Vitamin Syaza (VS) said...

wah bestnya. sedap2 semua makanannya :) hopefully Ramadhan tahun ni boleh menikmati nya amin :)

YB shehan said...

Menarik menu2nya.. Pnh stay hotel ni tp x pernah cuba lg food dorang. Hrp ada rezeki nanti lps PKP ker kan?

cc kak fas said...

Hotel ni dekat gak dengan rumah saya di area Dutamas. Hopefully jika dah xde PLP boleh lah cuba buka di sini sbb auka gak masakan Thai.

Sis Lin said...

Rindunya nak makan buffet...aishhhh rindu nak jumpa kawan sebenarnya...
Tahun tak tau laa nak kata apa, harap semuanya akan berbaik semuanya dan semua hotel boleh beroperasi seperti biasa...

Boleh tahan juga menu yang ada ni ya, sesekali turun ke KL boleh singgah...

Huzaini Ismail said...

Wow bestnya buffet ni. Harap2 PKP ni berakhir lah nanti. Boleh join lagi buffet ramadhan. Menu2 kat sini nampak sangat menarik..

Ezna said...

Nampak menarik la hidangan kat sini. Sis akan terjah ambik prawn dulu. Hehe. Kalau PKP tidak dikuatkuasakan adalah rezeki nak berbuka kat luar. Harap2 semua bertambah baik.

Nokomen said...

Harap harap fasa ke 2 ini akan berakhirlah menjelang Ramadan. Jika tidak tak merasalah nak berbuka di hotel-hotel yang menyediakan makanan atau menu kesukaan masing-masing. Jom berdoa...

YatieOwner said...

sedapnya lah bah tengok. hopely PKP akan cepat berlalu. kalau tak, memang say no to buffet ramadhan at all ;(

Bae Roslan said...

haritu pun pi buffet review charkri. menu semua sedap2 hope pkp ni habis sebelum bulan puasa.

Bella Jamal said...

Dah pernah berbuka puasa di Chakri KLCC. Sedap juga menunya, sampai tak larat nak makan semua. Btw, tempat agak sesak, bilik solat pun ada. Nanti boleh cuba pula di Chakri Palace Sky View.

Farah said...

Wah menariknya makanan dia, nampak sedap. Geram je tengok seafood dia tu, lagi lagi part hidangan udang, hehe. Sedap.

Kita tak sempat nak pergi buffet ramadhan sebab last minute cancel beberapa hari selepas PKP di announce.

Nadia Johari said...

memang sedap mkn dekt sini. tahun lepas pernh buat preview dekt sini.tempat pun lawa dekat atas sekali..

Rawlins GLAM said...

Oh my. This will be my idea of Thai food heaven - I just love Thai food so much. I hope that covid 19 will be gone so that we could enjoy Ramadhan soon

Syamimi Saad said...

Alamak..
Nampak satay laaaa..
Sedapnyaaaa..
Terliur tengoknya..
Erm.. Boleh juga harga yang ditawarkan ye. Hihi..
Kita mampu tengok je..

Hanny Abdullh said...

Kita dah cuba makan kat sini. Mmg sedap terutama dessert dia. Harap dptlah makan lagi kat sini