Monday, March 2, 2020

EID Korean Muslim Restaurant, Bangi Sentral


Assalamualaikum & hi everyone!
Ever since i'm back from Korea few years back, Korean foods has became one of my favourite dishes... 
Whenever there is Korean foods, I would definitely choose that restaurant instead of the others!

But most of the time, we had our Korean foods in malls. 
So everytime, due to lacking of choices, we went to the same restaurant over and over, 'cause searching for HALAL Korean Foods isn't easy!

But now that is not a problem anymore!!! 
I've found a PERFECT SPOT for u and your family to fix your cravings towards Korean Foods!!!



EID Authentic Korean Cuisine is a Korean Restaurant Chain brought from Seoul to Malaysia! 
(I 've been to their branch in Seoul, that's why having them here in Malaysia is an exciting news for me!!!! YEAYYY!)

This restaurant is owned by a Korean couple and their Central Kitchen in Bangi is certified Halal by Jakim!

EID has open 3 branches here in Malaysia : Bangi Sentral, Seremban Gateway & Damansara Perdana.





The Menu

Browsing thru the menu, got confused, everythings look so delish!
There's a lot of dishes to choose from.

There's also lunch set provided here, at a very reasonable price. But since we came at night, we just ordered a few dishes, snacks and rice.

And of course, u can also order some fancy drinks here, instead of just Green Tea :p




Abam confuse tau nak order yang mana...

Abam kecik ni lagi confuse, sebab dia belanja kan...:p

The Foods

Woah we were so excited when the foods are served. 
The portions are surprisingly, so huge! 
Boleh makan ramai tau! 
And we regret that we ordered so much! Sorry-not-sorry kinda feelings la, because the foods are so good!

We ordered Honey Dakgangjung (it is boneless fried chicken coated with honey marinates), Original Topoki, and Cheesey Corndog. We also ordered a kids meal for Rifqi. All of our rice comes with refillable side dish and seaweed soups! So much love for this restaurant!

My favourite dish of the night are, the Honey Dakgangjung & the Cheesy Corndog.
Sedapnya, sekarang pun teringat2 lagi!

Honey Dakgangjung, RM21.90

Original Topokki, RM9.90

Cheesey Corndog. RM9.90.

Kids Meal. RM9.90.
But look at that portion and dishes, penat i dgn husband i kena habiskan!

Ice Green Tea, Hot Green Tea & Seoul Violet (for Rifqi =.=)

The Price

I would say, the price is very reasonable.
It ranges from RM9.90 to RM 25+.


The Ambience

The ambience is very comfortable. Perfect for ur family night out! Or lunch with the clique sesh! ;)









In conclusion. We enjoy our dinner here and definitely will come back for more!
If u wanna come, just google EID and waze will take u here! 


Address : 8-19-01, Jalan Medan Pusat Bandar, 7A Bangi Sentral.

Business Hour : Everyday, 11am-11.30pm





31 comments:

Nhazla Fikri said...

Macam pedas je tengok. Risau nak gi cuba makanan Korea ni sebab takut pedas jela

cindyrina said...

Hari tu dah pergi but ramai orang sampai kena beratur tunggu. Since I pun sekarang pakai crouches lagi...tak larat nak beratur. Terus pegi tempat lain. Next time try lagi.

aimansalleh said...

Selalu nampak orang update kat IG. Macam best. Boleh la nanti nak try makan kat sini, lagipun harganya tak mahal sangat. Terliur tengok topokki dengan corndog tu hehe

mrsliez said...

Dah lama teringin nak makan dekat EID ni.. sebab tertarik dgn tuan punya restaurnt yang berasal dari korea sendiri..menu-menyabpun memang yang liez nak cuba.. nnt naknkena pergi jugak la

Bella Jamal said...

Tak berapa pandai makan korean food. takut tak kena dengan taste. Kalau dapat restoren korea yg sedap, layan jugak. Nanti boleh try la kat Eid ni.

Huda Halid said...

Wah, best betul tgk menu2 makanan korea kat sini
Bagus lah ada sijil halal jakim , boleh makan makanan korea dengan yakin

RAIHANAH AHMAD said...

sedap2 ya, saya pun minat juga korean food. nanti boleh cuba pula tempat ni

Aerill Hassan said...

wah sedapnya. dekat pulak tu lokasi dengan rumah. bolehlah pergi nnti dgn family.

AyuArjuna BiGoshh said...

Sedapnya makanan kat sini. Semua nampak menyelerakan..klu ke bangi bolehlah singgah

Fiza Rahman said...

Alahai... Lapar perut tengok makanan ni. Nampak sedap. Tak pernah try Korea food lagi. Kalau singgah Bangi boleh lah try nanti. Bangi memang syurga makanan 😁

Fadzi Razak said...

Saya pun suka juga makan makanan Korean. Tapi yang eid ni tak pernah rasa lagi. Nanti boleh try jugak one day

apekinahdotcom said...

Minat juga makanan korea ni. Tapi tak pernah lagi try dekat eid ni. Ada masa nanti boleh cuba. Teingin nak cuba corndog tu

atiehilmi.com said...

adei.. wrong time betul lah tengok entri ni.. kan dah berbunyi perut.. hahaha~ nasib dekat dengan rumah akak, malas masak nanti boleh singgah sini je..

Nadia Johari said...

lama betul tak makan korea..sedapnya tengok..boleh terjah ni..hehee..tunggu reda corona boleh try

HI Apakata Mommy said...

kat bangi sekarang macam-macam restoran ada. tp kalau ada makanan korean, for sure pergi punya

Princesa3290 said...

Hehe tak lah... Xpedas... yang pedas sikit kimchi tu je 😊

Princesa3290 said...

Ohhh... Mmg kalau peak hour ramai orang.... Takpe next time boleh cuba! Sedap rugi xcuba ❤

Princesa3290 said...

Kan! Harga dia berbaloi dgn portion tu! Sebenarnya ayam tu boleh makan 3,4 orang! Corndog tu sedappp!

Princesa3290 said...

Betul2!Sebab owner mmg asal korea, jadi resepi yg mereka guna mmg original! Tu yg special tu❤

Princesa3290 said...

Cuba lah dulu Kak Bell! Sekali cuba mesti nak lagi ni ❤

Princesa3290 said...

Betul tu! Kedai ni mmg approved by Jakim, owner pulak Korean Muslim, mesti sedap punya!

Princesa3290 said...

Haaa, mesti masukkan dlm list tau, kedai ni, lagi2 untuk peminat korean food!

Princesa3290 said...

Haaa, kalau dah dekat jgn tunggu lama2, cpt try!😊

Princesa3290 said...

Sedap kak! Selain bangi, ada branch kat damansara & seremban juga.😊

Princesa3290 said...

Betul tu! Restoran ni dekat je dgn Bangi Sentral

Princesa3290 said...

Kalau minat makanan korea mesti suka Eid ni. Sebab resepi dia original ❤

Princesa3290 said...

Corndog tu mmg recommended sangat!

Princesa3290 said...

Haha...ok la tu kak, kalau dah dekat dgn rumah, boleh pergi selalu 😍

Princesa3290 said...

Betul jugak tu, harap cepat reda virus ni...Senang nak berjalan

Princesa3290 said...

Kan! Makanan korea halal & sedap mcm ni susah nak cari 😍

Rawlins GLAM said...

They have corndog now? When I visited last time, it was yet on the menu. I want to go visit again and eat thaf yummy looking corndog!