Friday, February 21, 2020

Orang Utan Cleaning Services

Assalamualaikum & hi everyone!

I've been looking for Carpet Cleaning Service for quite some times, but really hard to find one that catch my eyes in terms of cleanliness, safety and profesionalism.
Well my house is really full of carpets and rugs!
And we do have cats too, so we actually need to clean our carpet regularly!



One of my friend recommended me this professional carpet cleaning service to me, and after checking out their website, I really impressed!
So i decided to share with all of u here!




Orang Utan Cleaning offers various kind of services.
Their services includes : carpet, car seats, curtain, rug, sofa & mattress cleaning services.


From their website, I can see besides Kuala Lumpur and Selangor, they also covers Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Pahang, Penang, and Johor areas too!
Isn't that great?!

The Orang Utan Cleaning team has serviced many happy customers for home and corporate office carpet cleaning at locations across Kuala Lumpur and Selangor.

My husband and I had been thinking to try their services for our carpet, mattress as well as our lil boy's carseat. 
Well, we'll see how it goes! 
I'll share more when i gotta try their service ya! 


For more info, do checkout their website or u can also directly contact them via email! 

Email : sales@orangutancleaning.com


14 comments:

Rawlins GLAM said...

Kesian Orang Utan dijadikan pekerja kat sini. Eh. Takde ek?
Suka la namanya catchy begini - senang orang nak ingat kan

Bella Jamal said...

Hehe. Okla pakai nama Orang Utan Service kan. Lain dari pada yang lain. Tak terfikir pula pasal karpet cleaner ni. Boleh try la satu hari nanti. Nak buat sendiri penat, payah.

Sunah Sakura said...

serius lah nama dia Orang Utan? Hahahah..terkejut kita tau! senang nak sebut dan rekemen kat kawan-kawan, "jom call Orang Utan servis karpet!" mau terkejut jugak kawan tu...hahahah

Cik Puan Ena said...

Kenapa lah nama die pelik 🤣 kalau first time baca mesti ingat dah salah faham. Rupanya btol. Haha.

Nadia Johari said...

Nak usha juga la.. Harga ok tak.. Sebab nak cleaning carpet semua ni.. Kadang harga bokeh tahan.. Hehehe

Mahamahu said...

Kejut kita yer baca ingat mereka gunakan orang utan sebagai pekerja wakakaka rupanya nama jer heheh kita nak lah ambil service ini sebab kita memang malas bab nak cuci dan vacum carpet ni wakakakkaka..

adianiez AIDA said...

brape rate harga servisnya? kalau dpt masukkan dlm entri, better.
rumah aida byk karpet.
akan dtg, memang kena amik servis gini.

Sis Lin said...

Ingat ke serius laaa orang utan membersih rumah hahahaha..adeiii..
Tapi apa kena mengena ek orang utan tu, arghh takpe laa, marketing mungkin kan..
Lama gak Sis tak amik servis cuci rumah....kat JB ada ke tak ek?

RAIHANAH AHMAD said...

namanya tu unik betul. ramai yang tertarik. semoga berjaya ok

Cik Min said...

Hahaha nama dia orang utan. Bagus jugak service karpet cleaning ni kan. Tapi tak pernah cuba pun lagi seumur hidup ni

Dikbee said...

Kenapa namanya orang utan?? ha, ni mesti ada kisah di sebaliknya sebab jarang orang guna nama tu untuk sebarang perkhidmatan kan. BTW senang la ada service macam ni sebab kalau kita buat sendiri belum tentu bersih

AyuArjuna BiGoshh said...

Best kalau ada servis mcm ni. Sgt membantu dlm membersihkan rumah

Sunshine Kelly said...

Ok sis juga selalu engage cleaning services, tak larat nak cuci rumah

Siti Awadah said...

seronoknya kalau dpt servis cmni.. takde la sakit badan ni haaa.. hahaaha... anyway nama tu,,. orang utan. aduhai, cute!