Tuesday, March 13, 2012

Panggilan Jarak Jauh :)

Salam, have i told you that i'm missing him lately? Yes, i am... Kadang2 tu dengar lagu Align Centerrock kapak, berlinangan jua air mata *rock kapak? Boleh tak?!* Yelah, tapi he is there, ya know... :) I'm happy for him...! It just sometimes, i do miss him (orang yang saling bercinta je faham, so tak payah nak geli sangat :p), but alhamdulillah, he called me, around once every two days, when he is free, or we text, but only a few... Kaya sangat?! Mahal okay! bankcrupt mak...! Lain la kalau i memang bercinta dengan, ehem2, saudagar minyak or saudagar karpet dari saudi arabia! hehe :p


Well, i've been there, once upon a time, but i never shared any pictures of mine, semasa i berada di Makkah & Madinah dulu, i bersyukur sangat3x, di usia semuda 19 tahun, bertuahnya negara oversea pertama yang i ziarahi, is, di mana letaknya rumah Allah itu... Alhamdulillah syukur... Now, my love one, is getting his chance, which, you are very lucky, baby... :) Alhamdulillah...


Dulu, i just wrote a simple post, but now, let me share it visually :) Tengah berada dalam mood :) I can't wait for him, Mohammad Izzat to come back, and tell me all his experiences, and shows me photos... Nak cakap dalam phone?! Bil mahal... :( *ikat perut tak shopping 10 bulan!*

My last entry (click)!


Di masjid nabawi di mana letaknya Makam Rasulullah S.A.W. *kita semua sangat bertuah menjadi umat nabi muhammad kita amat3x disayangi oleh Rasulullah, jangan lupa eh!*

Amazed... Malam pertama menjejakkan kaki ke kota mekah...Alhamdulillah... :)

My relatives... di belakang tu adalah, errr, i betul2 lupa! :(( nanti update!

Comel nye lah adik i ni makan kfc, umur 15 tahun lah katakan! :p *ceh!*

I, yang juga comel, KFC kat mekah ni lain lah, harusla lain ye, dari semua negara pun lain2... Bun die besar, ayam besar, mashed potatoes besar, orang arab makan dalam portion yang besar...

Ana berdua anak saudagar unta lah! :p *baca style P.Ramlee*

Sebelum mengucapkan selamat tinggal...

Dalam perjalanan pulang...


Dekat sana, berhenti kat bermacam2 masjid untuk ziarah, masjid2 di mana Nabi Muhammad pernah bersembahyang di situ... Alhamdulillah sangat, lucky us... :) Alhamdulillah... alhamdulillah...

Tau tak perasaan, di mana kaabah, yang selalu ditonton di dalam tv, di mana2, berada betul2 dihadapan mata... Syukur... in tears, u'll feel very grateful...

Rindu pula untuk ke sana lagi, insyaallah soon...

I wish everything is fine for him there :) Dua minggu sekejap je~ (sedapkan hati lara ni)...



p/s : sebelum die pergi i asyik mention "JANGAN LUPA MAKAN KEBAB & ICE CREAM TAU!" Takde bende lain ke i nak pesan?! :pp






6 comments:

aku HaniAsyira said...

wah.. sonok nya!!!

A Girl Like You said...

Alhamdulillah... :)
Dua tahun dulu :)

Wawa Tasliman said...

alhamdulillah, wawa pun rindu nak ke sana lagi.. :)

A Girl Like You said...

insyaallah... nnti kita dapat lah pergi lagi!!! :)

dont worry darling :)

waniey20~ said...

waaaa~ Bez nye dapat pergi Mekah !!
huhu~

neway , done Follow ur Blog !!

A Girl Like You said...

Alhamdulillah :)

And hey thanks ;)))))