Wednesday, June 17, 2009

UMRAH

Okie...哇,真的好久没 update。。。Actually, i'm having a very great holidays... The best holiday... 
\Actually, me & family, berpeluang mengerjakan umrah... =) Alhamdulillah... The feeling is sooo great, Alhamdulillah sgt2, bersyukur sgt2... =)

Alhamdulillah, bila berdiri, melihat kaabah di depan mata, mengelilingi kaabah, bersembahyang di dalam Masjidilharam, berjuta2 orang sujud, ke satu arah, satu kiblat, walaupun susah mendapat tempat di dalam masjid kadang-kala tetapi tetap akan ada tempat bila kita berdoa seketika, dan selepas tawaf, bersembahyang betul2 di hadapan kaabah, AllahuAkbar! Besar nya kuasaNya... Beruntungnya diri yang muda ni, berpeluang berada di situ...

Beruntung nya bila dapat menziarah makam junjungan kita Nabi Muhammad SAW  walaupun tidak berada betul2 depan mata, beruntungnya dapat bersolat di Masjid Nabawi, masjid Rasulullah kita...

Walaupun cuaca panas terik, bila azan berkumandang, semua kedai akan kosong, pintu tidak perlu ditutup, dilock atau security alarm, semua ditinggalkan begitu jer, n semua akan berpusu2 menuju ke masjid... Takde istilah "sembahyang sendiri2" ea!

Terasa diri terlalu bertuah, berada di Madinah & Makkah...
Dulu masa sekolah agama, belajar Sirah, mendengar kisah2 mereka, di sana dan di sini, ternyata, terlalu indah perasaan berada di sana, terlalu sukar diungkapkan, terlalu sukar untuk dikhabarkan... 

Seriously, forget about Europe, forget about Hawaii, forget about Japan...
Shame on you kalau rumah Allah pun x pernah jejak, but terhegeh2 nak pergi negara mat salleh... =)
So, insyaallah, i akan ke sana lagi soon, very very soon... 

N few photos?












~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Actually, i just reached Cyberjaya, feel 不舍得诶。。。plus i'm not feeling that well this few days...
So, introducing my new roomates, through this year, Athirah & Nadiah... Haiz, two familiar names in this blog... ehehe... So, the room, is small,coz the arrangement of the stuffs in this rooms lar kotz... 


No comments: