Sunday, May 29, 2011

The Diary of Zoom Sarawak 2011

23 Mei 2o11
  • Di pagi2 dinihari semua da berkumpul di bilik operasi SRM dan bersiap sedia untuk bertolak ke KLIA seterusnye meneruskan perjalanan ke Kuching International Airport. Kami pergi dengan Firefly... Dibahagikan kepada dua trip 1st 7.10am and 2nd 10.50am... I'm in the first trip, so sampai dulu... Antara yg berada di dalam 1st trip are Ijat, Amal, Anne, Luqman, Nasrul etc.
  • Sampai di Kuching with nothing-to-do faces lepak je kat airport beramai2 sementara tunggu 2nd trip tiba... berulang-alik ke Mc'D & foodcourt...
  • Setelah rombongan kedua tiba kami pun terus ke Muzium Sarawak and had lunch there lalu trus melawat2 muzium...
  • Setelah selesai kami terus ke UNIMAS iaitu tempat penginapan kami di Sarawak nnti...
  • Pada waktu malam supposed waktu rehat but some of us do curi2 keluar ke bandar samarahan beli barang sikit ;)


Zoomers in KLIA



24 Mei 2011
  • Bangun seawal 4am kerana harus bertolak pada jam 5am(kalau x silap ingat)...Akan bertolak ke Maludam...
  • Bertolak ke Maludam dengan bas... Memakan masa 5 jam di dalam bas, 30 minit naik feri & another 30-40 minutes naik bas semula, barulah sampai ke destinasi, SK Maludam, Kg. Maludam, Betong Sarawak...


odw to Maludam
  • Peristiwa menyeronokkan(menyeronokkan ke tragedi?!) apabila bas tersekat x bole masuk dalam feri, hambik! terpaksa berjemur dalam jangka masa yang agak lama! grrrr!

Sambil menunggu, apa salahnya bergambar 

  • Lepas opening ceremony & lunch, program dimulakan!
  • Terbahagi kepada 3 : LDK, Fun-learning, Kelas IT... I'm in charge in the 3rd category, kelas IT =) !
  • Quarters guru menjadi shelter kami... (Housmates : Zaris, amal, nadiah, tira, syaza)
  • Malam, sambungan dengan activity sharing moments! Berkongsi cerita, cita2, gurau senda...


25 Mei 2011
  • Pagi hari diteruskan dgn sambungan LDK, Fun-learning & Kelas IT sehingga petang...

Kelas IT


  • Kemudian, pengembaraan bermula! Pergi rumah ke rumah bagi sample adabi & sempat nyinggah rumah org minum kopi, makan betik! Daaa! NICEEE!
  • Kami sempat jugak, eh, kami menyempatkan diri jugak ke pantai beramai2, sempats~~~ (itu tagline srm)

  • Pada petang hari, pulanglah kami ke rumah dan senang hati... Pastu, jeng3x, surpriseee.............. =p
  • Malam, aktiviti blind fold then motivasi tentang ayah & ibu... Menangis teresak2 la sume budak2 kat situ!
  • Malam ni, tidur selesa berganda! Tukar port tido, rumah panjang (xde lah mcm mlm sebelum where i nak letak kaki kat bawah pun takut, brg jatuh mmg x kutip dahhh!) =p


26 Mei 2011
  • Hari yang ditunggu2, yang ditakuti...Bukan takut ape, takut budak2 ni x nak bagi kiteorg balik!
  • Pagi2 sukaneka bersama mereka... Around 11am we're all busy with the closing ceremony!
  • Then, BALIKKK!!!
  • Tiba di kuching da malam, had perfect dinner at atook's (Thanks!!!) and then ke unimas and trus tidak bermaya!
  • Antara nama2 budak yg melekat kat minda are Deti, Nabihan, Helmi, Aswan... hmm, x ramai ;/ amnesia, tettt!
Kenangan makan bersama

                                                                   Kenangan kami bersama


Kenangan terindah 



27 Mei 2011
  • SEMANGAT!!! We headed to Bako National Park... (bako je =p) Naik bot! niceeee~ tp cuak jugak! ;p

 With Amal :) on the way pergi

Our bond and love, awww~



Budak cute + handsome tu is Putra, anak buah si atook, nnti masuk meminang akak ea! =p



Indah sekali naik boat bersama... (Erol, pijie, ezry, me, ijat & ada jugak lin cameraman)
 The price is hmm, around RM 12 per person and 6 person in a boat!

  • Evening, ke Kg. Budaya... Sampai da lewat, so x dpt lawat byk rumah... Tapi apa2 pun kami sempat menari sakan dgn penari2 di situ di atas pentas! DAAAA~ =p
Harga tiket sebenar ialah RM 60 untuk seorang dewasa (Malaysian)






Lovely doesnt it?! 

Share the love in the small space... :p


Hot bachelors (Ajim, nasrul, amir & faris)... huehehe~ *jgn marah!*

  • Malam, shopping for souvenirs, makan di seberang & borong ikan masin! ;p laukku cukup masin...
Pijie, lin & Mi Kolok



mi kolok (Telah di-zoom) :p



28 Mei 2011
  • Hari untuk pulang!!!
  • Pagi sempat ke Semengoh Wildlife Centre tengok orang utan comel!

With atook & mila, oh, and izzat =p
(Thanks atook & mila bawa kami jalan2!)
  • Then berangkat pula ke Taman Buaya, see how they feed their "pets"...



Dekat buaya poyo ni pun kami nak bergambar, haiz, sangat lah jakun :p
  • Lepas itu, perg melawat tempat pembikinan kek lapis sarawak yg sangat tempting tu, di samping borong la kan! ;)


  • Lepas tu, kami siap2 untuk balik ke Semenanjung!
============================

Finally, I harap kehadiran kami di SK Maludam akan mengubah persepsi budak2 tu ttg masa depan! I'm serious =.=
To all zoomers, u guys r d coolest... Sincerely, i adore ur cooperations, ur profesionalisms & i keep in my heart, ur jokes, the times we spent together... Tahniah Kak Ann for Zoom Sarawak 2011! Zoomers, i heart u!♡♥




No comments: