Wednesday, February 5, 2020

My Birthday Lunch 2020 @ ATMOSPHERE 360

Assalamualaikum & hi! 
It is the time of the year, again! 
My birthday, of course... And of course, my hubsbaby (ko ingat ko fazura), excited la nak celebrate kat mana kat mana gitchew..

So Atmosphere 360 is his surprise for me. 
Well, basically i kinda can guess where he's taking me, kadang2 je tersasar, biasanya betul jew :p
We've been together for 10 years okay, married for 5 years! Acane nak surprise :p



Tu tak kisah lah tu...
Anak hubsbaby, buat perangai tau masa kitaorang in Menara KL. 
Padahal before pegi makan, dah siap2 bawak dia pergi melawat Mini Zoo kat bawah tu!
Aigoooo~
hehehe...

My birthday cake for 2020... 

My intan payung enjoying his foods

The Menu

We went for lunch during the weekend, and can only enter the Atmosphere 360 at 1pm. 
Browsing thru the buffet table, it is usual buffet table with quite a lot of choices, just like any other hotels' buffet...

There is Sushi, Salads & Kerabu, Soups, Seafoods, Lambs and Chicken dishes, ada Ikan Patin juga, curry noodles & noodle soup, pasta and desserts... 


The Foods

To be honest here, some of them are good, while some others are just fair...
I love their Black Pepper Prawns, Salmon, Mussels, as well as their Kerabu Suhoon...
The freshly cooked pasta, surprisingly, not that good.
I tried their white sauce penne and quite dissapointed.

Anyway, all other foods are good and delicious! 
And for me the salmon is the star of the dish! So nicely cooked!

Sushi would be his first course lah kan!

Fed his papa with desserts... paksa2 pulak tu! :p


Yummy ulam-ulaman & kerabu suhoon and kerabu magga...

The black pepper prawns, mussel, salmon, mashed potato & veges...
The best dish there!

Another batch of prawns and mussel, peria goreng, patin tempoyak, kung pao chicken & some steam fsh...
Malay dishes there was nice too!

The Ambience

Well, who can beat that kind of ambience...
Being high in the air, so far from the ground... 
With the whole KL view
And the place i stand was revolving around... Kejap nampak KLCC, kejap nampak menara Najib, kejap nampak menara Mahathir, eh... 
It was so good to be here!




Me and the white sauce penne...

Here goes my 20th birthday...  Eh sorry, 30th... :p

26 comments:

kisah si dairy said...

happy birthday to u.alhamdulillah, dapat sama-sama meraikan harijadi dengan family kecil pun dah sangat bermakna kan?

Farhana Jafri said...

happy birthday to you sis! Tak pernah lagi makan dekat sini. Memang romantik lah dapat celebrate nun atas dekat sana. Such a beautiful memory!

amirnawawi said...

Happy birthday to you.
Menarik jugak ek makanan kat atas Menara KL ni.
Tak pernah sampai ke atas ni

Mahamahu said...

Selamat ulang tahun kelahiran dan juga semoga menjadi isteri yang baik dan solehah serta keluarga bahagia hehehe.. Bestnya makan kat Atmosphere kita lama tak naik sana makanan sana sedap-sedap belaka...

cc kak fas said...

Wah bertuah dapat hubby romantis macam ni. Siap bagi surprise utk besday isteri... begini lah contoh terbaik buat pasangan suami isteri.

atiehilmi.com said...

suka view dia !! kalau akak, tak makan pun tak pe asal kan dapat view camni.. hee~

Zharif Azis said...

Wahhh bestnya makan dekat sini. Dapat view KL 360 darjah. Nak jugaklah makan kat sini nanti

Mimie said...

Happy birthday. Seronoknya sambut birthday dekat sini. View pun cantik memnag nampak kesronokan kat muka masing masing

Sis Lin said...

Happy birthday to you dear..
Sis baru sekali naik kat atas nu, tapi tak makanlah, media tour je ada kawan bawa..lama dah dulu...ada rezeki nak le dating sini..hehehehe

adianiez AIDA said...

ha haha ha jap nak building Najib, building Mahathir :)
mcm kena jer dgn situasi sekarang.

aida lom pernah naik makan2 kat sini lagi.
ramai org bercerita. best la kan.
nun di atas. suasana confirm berbeza dgn kedai biasa atas tanah ni hah :) hi hi...

Mawardi Yunus said...

Wah bestnya dapat makan-makan dengan yang tercinta kat atasni. Btw happy birthday sis.

Emi said...

Happy belated birthday ye. Best makan dekat atmosphere 360 tu, sambil makan sambil tengok view KL.

AyuArjuna BiGoshh said...

Happy birthday. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu ya

Princesa3290 said...

Betul tu! Alhamdulillah ❤ Thank u thank u!

Princesa3290 said...

Thank u sis! Hehe romantic jugak lah, tp bawak si kecik, romantic dia lain sikit... Tapi yeah, it was beautiful❤

Princesa3290 said...

Thank u! Cuba lah nnti! Pengalaman yg menarik!

Princesa3290 said...

Amin amin... Thank u atas doa😊 Boleh lah naik lagi, sekali2 kat atas ni mmg release tension 😝

Princesa3290 said...

Amin... alhamdulillah❤ Semoga berterusan usaha begini 😊

Princesa3290 said...

Hehe makan la sekali kak ❤Mmg best ada kesempatan naik la atas ni mkn2❤

Princesa3290 said...

Best dik! Nnti ada kesempatan cuba lah makan kat atas ni.!😊

Princesa3290 said...

Thank u! rasa2 nya malam lagi wow kan, view tu! Seronok, sebab first time 😉

Princesa3290 said...

Thank u sis lin!! Ada rezeki nnti boleh la, dtg dgn family❤

Princesa3290 said...

hehe berbeza jugak la keadaan di atas tu, pengalaman ❤

Princesa3290 said...

Thank u thank u!😊

Princesa3290 said...

Thank u!Best, alhamdulillah...

Princesa3290 said...

Amin2... Terima kasih, kak❤