Sunday, August 15, 2010

Ramadhan 5 hari =)

Bulan ramadhan da beberapa hari berlalu, and it was sangat2 seronok, tenang & indah...
Entah lar, it just it not difficult to make me happy, and i'm always happy with my life! I think my life is cute, sweet, beautiful & lucky... And alhamdulillah, ramadhan kali ini tenang & ok jer...

1 Ramadhan (11/8) - hari ni menu berbuka puasa dari bazar Ramadhan Putrajaya, convoi ke bazaar Ramadhan beberapa kereta tapi sampai bazaar hilang semua! Convoi entah ke mana, bazaar entah ke mana! My passengers are Zaris, Geemah & Fadzla! And menu saya ialah, hmm, mee goreng, kuih pelangi(alar, yg colourful tu, i love it!), puding caramel & teh o tarik gelas besar(beli kat abg bawah)... Then malam, terawih berdua jer dgn iffah... Hmm... Yg lain, ader yg midterm, discussion, bercuti & mengantuk... So, end up berdua jerrr =(

2 Ramadhan (12/8) - bazar again! Menu? Hmm, Nasi Ayam, kuih pelangi, puding jagung & roti bom! Then malam, terawihwith tika, iffah & zaris! Terawih ber-4 =) Seronoknyerrrr... ;)

3rd (13/8) - Hari ni pula, berbuka di Masjid Besi Putrajaya, bersempena dengan Majlis Pelancaran Rakan Muda Ramadhan... Then terawih di sana terus, tapi tetap, buat 8 rakaat jerrr, coz we have to go back early... lar... sgt...
We go there by bus and ader lar only around 26 jer yang join...

before get going
btw, mereka cakap saya mcm humpty dumpty ;(

di dalam masjid

Boldkawan2 saya! =)

4th (14/8) - Yeayy! My family came over here!!! And for berbuka, saya makan masakan mama saya! alhamdulillah, bestnyerrr... ;) Ader sambal udang, mee goreng, kuih lompang etc...


5th (15/8) - Today, me & my family berbuka bersama sekali lagi di The Chicken Rice Shop, Sunway Pyramid... Yumm2!!! And we bought cupcake chic and it soooo sedap like damn! And i pun beli banyak stok2 for sahur(beli sebelum berbuka mmg lar byk kannn), egg tart, choc muffin, roti pizza 2... hahaha! Tamak2!


And da 5 hari berpuasa,,, pantasnya...
Tomorrow got test, FAR,,, Gilerrr!

And lastly, selamat meneruskan ibadah puasa di dalam bulan Ramadhan yang mulia ini! =)

p/s : lain kali i snap photos from bazaar ea! yelar almost everyday ber-bazar! ;)

20 comments:

4613 said...

sambal udang petai tu mcm sdap je..sbb ada petai :p

p/s: lawa gambar fb..bergmbar dibazar ramadhan :p

Afifah said...

har kan!!! stalker di facebook nampaknyer org2 srm dulu2 ni! hahaha!

4613 said...

bukan stalker laaaa...sbb taw blog ni pun melalui fb...so stiap kali nk bukak blog ni..kne la bukak fb afifah dlu..utk bukak blog..bukan stalker ok ~

Afifah said...

hahaha! iyo lah, 4613...!
apo2 ajo lahhhh! =))
ni siapa ni??? xder nama ea? =p

4613_new said...

iyela afifah,
4613 ni bkn stalker la. klau nk bukak blog fifah mesti kena bukak fb.x begitu 4613?
btw, comel semua pose2 fifah dlm blog ni
hehe:p

4613 said...

yela..mcm la sy ni hafal name blog ni...nk bookmark mlas plak...so stiap kali nk tgk komen2 ni kne la bukak fb...search name afifah dlu (sbb kte bukan fren dlm fb pun)..then tekan dr profile fb afifah...so sy bukan stalker...nnti kalo diberikan petunjuk ke jalan yg benar..sy tego...cume nk tego segan skit...hahah :

yg 4613_new ni sapo plak? yg slah teka dlu tu ke? haha

Afifah said...

alar, add lar saya kat fb...
oh,sombong ea, x nak tegur =pp

4613 said...

bru ingat nk tego td ms briefing secangkir kasih ~ ingatkn afifah ade ~ :p tak join secangkir kasih?

Afifah said...

join larrr!
har! eleh, bila takder baru lar nak tegur kannn! dan2!
ok2!
jumpa time secangkir kasihhh yer!

4613 said...

kalo xtego sorry ~ tp rsenye afifah sendri akan taw ~ :p

Anonymous said...

klau berani tunjuk muka!!!!!!

4613 said...

eeh..garang plak anonymous... :p
bukan takut pun tunjuk muka...
adeh..bknnye afifah ni hantu...
releks sudey...

Anonymous said...

owh 4613, sy minta maaf....
ter-emo pulak
sakit hati pulak melihat kawan sy dipermainkan!!!

Afifah said...

4613 : aiyok, kawan saya da mara da tuuu... Hahaha! tegur jer la! mengada betul! kalau x tak payah comment da!

anonymous : tnx lar kawan! kawan yg mano lar pulak ni kannnn =p

Afifah said...

4613 : melalui semua clue2 dan cara awk menaip, saya da dapat tangkap siapa awk! HAHAHAHAHA!

4613 said...

hahah...kalo tgk cra menaip n so on...nmpknye afifah yg jd stalker kat fb..haha...so kalo dah taw...secangkir kasih nnti afifah je la tego dlu..hahhaha...

Afifah said...

HAHAHA! kannn... well, saya agak stalker, untuk pengetahuan am purpose kannn... =p
tegur lar dulu! sbb, kalau salah org saya yg malu! hahaha! plus, kan kita x kenal...n x pernah pun jumpa kat event mana2?

4613 said...

kte penah jumpe tp xpnah tego... :p ms agm srm...ms bola srm...n ade lg kot...ntah2 afifah slah org kot teka.. :p

Afifah said...

x... saya yakin saya x salah orang!
cuma dulu2 x perasan kotz, sbb tu x tegur... ~ saya yakin x salah org!!!

4613 said...

:D