Wednesday, March 13, 2013

Ho Chi Minh City Attractions


Hi2... 
Well, last week, with last minute purchased of flight tickets, my family and I, we went for a small vacation here in Vietnam...



This picture above is a fake candid, sekian terima kasih! 
Taken in KLIA...

Vietnam has become a major tourist destination since the 1990s

And kalau dah datang sini, the main activities are : visiting Cu Chi Tunnel, go to Mekong Delta and shopping... 
Tu biasanya yang tourist agent akan bawa la...
but if  u do research first on d internet, ada macam2 info u can get! Banyak mat salleh tulis review kat internet!


Shopping...

Pasar malam which opened from 8pm till around 11.30pm...


Ben Thanh Market 
a quite famous shopping place...

If u're wondering what to shop here, *yes i wondered too*, 
sebenarnya kat sini kita kene shopping baju kurung, jubah, telekung semua...
 i think maybe their very main target are tourists and businessperson from malaysia kot...
Memang banyak melambak2 barang2 yang disebut di atas... so, mesti lah target market dia mostly orang melayu kan... sebab mat salleh tak pakai baju kurung sangat *or langsung?*..




Went to Kampung Champa in the city to have breakfast and i saw this! 
hmmm, yummms~
tak faham betul! erghhh


A visit to Cu Chi Tunnel...


 This is Cu Chi Tunnel, the price of the tickets is quite cheap, around less than MYR 10 lah!


This tunnel was build by Vietnam people during the Vietnam War, against, the U.S.



haaa... tu pun askar vietnam!



And after a tour in the Cu Chi place, they served this, to us! Every visitors got it for free...
Ubi rebus cecah dengan kacang...
Just sit there and ada lah dayang2 will come and serve you this! ;)


We are at Water Puppet Show...





Eh, lupa nak cakap, Qi jalan2 cari makan pun ikut sekali! kitaorang hew hew hew... 
HAHAHA ok fine, gurau je!
We bumped into him there! Esoknya tu pergi lunch pun terserempak lagi, but gambar satu cukup lah! 
Sebab i penat la asyik nak amik gambar je... Siapa artis sekarang?!

Interesting show, cuma satu je, tak faham sangat sebab dia bercakap bahasa Vietnam...
Tapi dari pergerakan puppets2 tu faham jugak la...
Kadang2 fikir2, gigih tau orang vietnam ni nak menghiburkan orang, dalam air bagai! 



In front of the Puppet place!


Mekong Delta




Yang ni ok, not bad... Mula2 naik boat to an island called Que Dua or Coconut Island...

Ni dah sampai kat Coconut Village yang diperkata tu...

Then jalan3x, naik kereta kuda pulak, lastly baru naik perahu dalam suasana yang nyaman~

Unique souvenir i found there!


Besides boat, kereta kuda & perahu, they also served local fruits and tea to refresh the tourists there!



Mekong Delta...


At nite we have a walk in the city, but we couldnt go to many places since they are all closed...~ hmmph!

In front of Saigon Square

By the way Saigon/HCMC ni famous dengan coffee! Make me always remind of him~ :p
#Eh sempat! over!
Kalau takde coffee pun teringat jugak~ :p



Hard Rock Cafe, HCM City


Went here just to buy some stuffs!



Alala sweet2 dengan adik padahal selalu gaduh! :p


Museum & Post Office

This is War Remnants Museum... 


So standard la museum kan, banyak perkataan2, gambar2... gitu2 lah! 


Kerlas rambut dia~ 
*tu je pun main point gambar ni... ;p*



In front of the museum!



The last place we visited was Saigon Central post office...

Kenapa perlu melawat pejabat pos ni?!
Ntah la sebab dalam internet cakap this one of the HCMC attraction, so ikut je la~ ikut trend katanya~



Well, sebenarnya this is one of the historical building in HCMC, was built when French menjajah dulu...
Mat salleh, standard la jajah2 orang! ;)


Pose entah apa2~ maafkan saya... :p


Ok till then! :) I will talk about halal foods here, later! 




4 comments:

justSYA said...

Nice entry! Blh jdkn rjukan ni coz i'm going there soon... ;)

A Girl Like You said...

thanks! :)
And have fun there! ;)

Nurzatil Aqmar Ar Alhan said...

jalan jalan sini :')

A Girl Like You said...

hey there! :) thanks fro droppin' by! ;)