Saturday, September 1, 2012

Chinese Muslim Restaurant - Restoran Haslinda Sim Abdullah


Salam, hi! Introducing this chinese muslim restaurant, Restoran Haslinda Sim Abdullah, which is located in bandar baru bangi. Restoran ni terletak berhampiran dengan JM briyani tu semua lah, dekat2 situ...

Izzat and i, we are quite good in searching for good food, but sometimes we failed, of course!

But this chinese muslim restaurant, this is our 2nd time here! And i'm quite satisfy with all the foods here...
Kriteria bila kita memilih makanan, 1. Bersih; 2. Sedap; 3. Harga berpatutan, betul tak? And for me, the taste of the foods are enough to bring me here again :)

Broccoli
Simple, nice selection of vegetable,but it simple...

portuguese chicken
paling2 sedap! ada rasa masam2 manis2, dia menggunakan mayonese dalam masakan ni :) Siapa yang suka mayonese betul2 harus cuba ini!


Prawn shrimp egg...
 Walaupun nampak common, but it taste good for me since i love prawn so much

Butter squid
Yang ini sangat2 sedap! Terasa sangat butter & tambahan cili2 hiris sebagai rencah dalam hidangan ni, yummms! terliur eden fikir! Bayangkan, habuk2 butter tu dikunyah dan ditelan, nyummms! menjilat butter!


Our pictures! Went there with adik & izzat last week! 
Pernah ke i tak letak gambar muka i? pernah ke? pernah ke? Sekian :)

p/s : Bukan senang nak cari halal chinese food! Lets try! :)






6 comments:

Art Impasto said...

nyummm2...
sedapnya...:)

hizwa said...

hows d price? igt lagi x? heeee~
but cnfrm affordable rite...hehehhee

A Girl Like You said...

Sorry just saw ur comment, hizwa...
Price die okay compare to other chinese muslim restaurant...

Kalau chicken around RM 8-15
Kalau prawn or squid mahal sikit...
Sayur2 pun around 8-15 jugak...

Rul said...

prawn tu mahal sikit sbb prawn tu ada bnyk jnis, prawn yg dorang serve tu jnis yg bersaiz bsar, trdpat 5 jnis saiz utk prawn iaitu saiz s,m,l,xl & xxl. kirenye mcm bju gak la. hehehe, :)

Mummy Honey said...

Klu Chinese Muslim sampai ke Bukit Jelutong pun my family & I redah. So, kat bbb is nearer to us, nnti nk cuba sini pulak. And those pics, mmg tempting at this wee hour.....lapaq chinese foods!!!

Ami Zasha said...

I have been there 3x and I find the food delicious. The price is cheaper compare to some other Chinese restaurant. The place is clean and they treat you well and my staf and I had our Majlis perpisahan there.