Tuesday, July 24, 2012

✿ ❁ Floria 2012 ❀

Assalamualaikum, hi haish kemain nye lahhh cerita lama nak jugak cerita... 

I went to Floria, few weeks back! Nama pun pergi taman bunga, so, harus la bunga2 cinta gitu! baru lah ikut theme! :p

Speaking about theme, if the theme of Floria 2011 was "Roses Are Forever", aww sweet! This year's theme is, Bougainvillea - Enduring Beauty... It's a strong theme, when u relate it with the word, BEAUTY, kan! Cantik ke, bouganvilla? Teringat lagu bouganvilla pulak, "di villa indah ini, bintang menjadi saksi, temasya yg gemilang, suasana meriang..."
But but, i prefer roses la! of course! Bouganvilla, phew, bunga kertas je kotz!

But the most importantly, Floria always have nice scenery! Thank u organizer! :)

Terbertembung dengan my juniors, Bola & Syukri, boleh plak! Dah gaya makcik2 da i terkezut!

Tengok bunga gantung2 ni teringat yg "Aniii... angkat jemuran, hujan dah turun..." blergh

no caption lah!

This picture there is a small kid yang tolong snap! 
Sorry la dik akak camwhore jap jgn marah!

Welcome to Floria 2012!

Welcome jugak =.=

Masterpiece of the day! :p lah sangatttt~

errkk, no comment!

Hot! i mean the sun is hot~

I like this picture, dah ala2 instagram dah, boleh tahan cameraman ni, jimat internet xyah bukak instagram!

 Tegak, kaku, langsung x fotogenik!

 Hapa tengok2?!

 Awww cute tak terkata!

 Cameraman import lagi sorang ni,sape2 tah, bukan xnak cakap thank u lah, tp hapa tangkap gambar gegar2! budak kecik tangkap lagi cantik! blerh

Btw, boleh pulak lupa nak cakap, :p kitaorang we both got free tickets for cruise, ada sorang mat salleh ni terserempak kat pintu masuk floria, then this husband and wife suddenly bagi ticket ni, sebab die cakap i ni rupa eva longoria...~ Daaa~ amik je lah nak tolak macam mana dah! Eh, sebenarnya dia cakap diaorg xsempat nak naik sbb ni night cruise... So, bak kata P.Ramlee rezeki jangan ditolak maut jangan dicari! Alhamdulillah :)
Cruise pukul 8.00 tapi i gedik nak pergi masjid besi jugak xnak semayang kat situ! Nasib baik sempat, kalau tak, kami berenang kejap kejar boat ye uollls!

 Posing sikit, ingat murah kitaorg bayar?! hehe

 Sempat belajar bawa boat kejap!

 Tak nak kalah! Bukan orang cakap, perempuan dengan lelaki setaraf ke sekarang?! :p

:) 

 Creative!

I yang dok paksa dia bergambar kat sini, practice supaya tak kaku depan camera :p 

Lepas tu we wait for Amni to come, along said dia nak datang, Izzat ni semangat beli belon...  

Last2 belon ke mana amni ke mana! Amni nak belon je, dengan orang yang belikan belon tu, hmmph kirim salam je lah!

Okay sekian satu post! :)








No comments: