Friday, August 12, 2011

Ramadhan with SRM


Berbuka Puasa di Masjid Besi

Alhamdulillah, merasa berbuka puasa di masjid besi , Putrajaya ni ha... Makan nasi beriayani... And then semayang Terawih kat sana! Gerak dua bas... Thanks Institusi Usrah MMU Cyberjaya for supporting!


Secangkir Kasih 3



Same as previous year, berbuka puasa bersama anak-anak yatim. This time round we have choosen Rumah Anak2 Yatim Taman Baiduri, Dengkil. Since pada hari tu, dieorg pun baru balik beli baju raya, so dapat la tgk scene2 budak2 kecik ni...

Meh tengok cik2 kiah sume ni menganyam straw! ;p


Deep inside my heart, tersentuh jugak la hati... Well biasa la, budak kecik, ade kehendak, ade keinginan, nak beli itu, nak beli ini, nak beli mainan la, nak beli jam la, tapi well, it limited, kalau duit ade berzillion2 pun, tapi tetap lain, ikut orang kan, bukan dgn mak bapak sendiri, lain keadaan nye... Kesian dieorg... I'll do something for them, insyaallah... In term of money, is not enough, guys... Trust me...

Bersyukur la kita2 semua ni, ade ibu bapa... Budak2 zaman sekarang ni? phone nak iphone la, berry la, nak ipad la, nak kereta, nak ape lagi?
Percaya lah, kalau xde mak bapak, seribu ipad pun, xde makna... Xde tempat, nak luah kesedihan, nak kongsi kejayaan, nak mengadu, nak mengada-ngada... I wrote this, just as a reminder, to myself...
Kita ni, tiap2 tahun pergi melawat rumah anak2 yatim, tapi bila balik, ingat x dekat dieorg? dekat kesusahan dieorg? Kalau x mampu nak pergi lawat dieorg lagi pun, at least, harapan, kita dapat la muhasabah diri kita, ingat kalau kita susah, ade lagi yang laaaagi susah...

Sekian.

No comments: