Saturday, September 11, 2010

✰ Ailidfitri menjelma ✰

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing2 pakai berseri ;)
(nak berpantun jer pula i ni!)


Di malam raya, as usual kitaorang akan berada di rumah mak(nenek sebelah mama), lepas berbuka puasa, bakar lemang, main bunga api, dengan cousins kecik (i lar yg paling kecik, ehehe xder lahhh!) and tahun ni raya ada baby! Amni, abang saya punya baby! ;) Main syok jer kan!(kuih raya terbengkalai kat rumah =p) Lepas tu, cepat2 balik rumah semula siapkan kuih raya i~ ;)

pembakaran lemang! ;)

jaga lemang tu elok2, jgn nak main psp jer! =p

bagi bunga api semangat terus!

mercun paling merbahaya, pop2!


ha! siap pun!

Pagi raya pun, menuruti routine raya setiap tahun, selepas sembahyang raya semua orang, then makan2 apa yg di masak, then bersalaman dan bermaaf-maafan dengan semua saudara-mara(pendek kata, salam kaut.............ehehe, no lah, main2! ;p), n then lastly ber photography (tiap2 tahun background lebih kureng jer! ;p), and then masing2 balik ker kampung masing2 yg lagi satu! Best tau raya!

menu tahun ni : kurma ayam, rendang ayam, kari daging, lemang homemade baik punya, ketupat, choc cake & kek kukus(mama buat, nk belajar lar ehehe =p)...
Btw, x sempat ambil gambar makanan, almaklumlah, kalau da makan~

posing sikit! =p

with my lil cousie, maisarah

ada gaya cikgu tadika dok?

bersama mak & adik

my cousin, akmal

N then balik raya semua malam, tertidur x sedarkan diri pukul 8.30pm bgn pukul 10pm lbh! terbaik!!!

N the tadi my mak ngah & family datang!
pastu pukul 12 lebih melepak mamak dengan adik & cousins! Along, kak shasha, angah, abg wan & adik! roti telur satu!
Hmm, and esok nak balik kota tinggi... raya kedua~

Okies, thats all, till then see ya!

No comments: