Sunday, June 20, 2010

RMWD Kuala Selangor

Actually, not much to talk about... Nanti cakap banyak2 boring pula nak baca kan... Tapi, hmm, cakap juga lar... =p

18th June
Gather dekat STAD around 3pm... We reached Tanjung Karang around 5pm++... Then penyerahan anak angkat! Lepas tu terus rush to Kg. Kuantan for kelip2! 4 person per boat, mirrah, ezza, nadiah n me... I went there before with my parents! N then back to our family's house... I serumah dengan Herfa, Kak Ann, & Tg. Iyan... Best2!

in d bus!

berlagak sikit dgn tag =p
(i like this pict! credit tu herfa)

with boat-mates




oh, a'a... tu dua bodyguard i... ada beran?! haha! =p

ha! ni pula nak tayang bracelet berlampu itu, but tak nmpk sbb cam flash! yg blkg i tu pula, org2 yg potong queue!!! i penyabar je~!

19th June
The best day!!!
Morning, after breakfast nasi goreng masakan mak(lama tau not having home cooked breakfast!), we went to the balai untuk berkumpul with our teammates for discussion about malam kebudayaan!!! My group ada Geemah, Mirrah, Nadiah, Fadzla, Su, Nabil & Kamarul !!! Okie, syok group dengan korang! I had fun!!! Dah lar semua mmg da kenal lama! amboi3x sangat!

My groupmatesss for cultural night! (nabil, su, gee, nadiah, kamarul, fadz, mirrah, fifa)

gambar ni sajer jer nak tunjuk kami camwhore! ;p

In the afternoon, we had lunch dekat kenduri... Mak brought us there! Btw, the foods were quite different from what we usually ate at weddings, hmm sebab ni kan macam jawa, so it different! But i sapu jerrr,sapu2 masuk perut, senang! ;p And then, we supposed to go find recycle stuffs but kami memancing di belakang rumah kami, yes, kami, fifa, herfa, kak ann & yan! dan juga berbuai2! best3x! Bila dah boring sangat pergi ke rumah jiran (nadiah, qis, ayu, jannah), siap dijamu makan cendol lagi! Thanks jiran!

di dalam kenderaan yg selalu dinaiki! *aww rindu*

lunch @ kenduri ;)

home sweet home =p

memancing ikan! ;) anak kampung~ gitu~

buai laju-laju~~~ (nak kahwin dgn anak raja =p)



ini bertandang ke rumah jiran sebentar! N i love that kid!!! Aliff!

Evening, kemi berkayak pula!!! Lagi lar seronok tak terkira!!! Mula2 i'm with latiff then tukar kayak dgn bear then with nabil!!! Sambil kayak, main perang2 lagi (permainan favourite herfa :p)!!! Herfa paling seronok kannnn! Yg lain ada di situ are, geemah, fadzla, mirrah yg emo pasal perang, ezza, arif aizuddin, amirul, aniswarni!

ice-cream time =D
(anis, nabil, kamarul, hmm, nasrul)

see! there's 5 boats! Team membanteras israel! =p
hihi! main2 jer k ;)

We had fun!!! =)

har! ini dalam van! mereka pelik dgn camera saya kotz, dari belakang nak sampai ke depan, berapa banyak punya snap...! =p balik rumah penat nak delete :p

ader saya sekali! yes! yes! =p

Malam, tiba lar masanya malam kebudayaan! Actually at first kitaorg nak buat concept 60's 70's 80's 90's, and miming... Pastu tiba2 tukar ker bistro! So guna lagu Bila Larut Malam & Kenanganku... But masa showtime, Bila Larut MAlam da bertukar jadi Bunyi Gitar lar, da lar Saloma(mirrah) da cuak, so, nasib baik groupmate cool kami, nabil saved her, tiba2 decided nk jadi P.ramlee =p Pastu they said, for the shows, i'm too over! Hmm, apo2 ajo lar! gila xover?! nk jadi azwan ali kottt... =p

And habis show time, tiba2 i rasa semua kawan2 i dah hilang... Pelik juga! Hahahahaha! Teka mana i jumpa mereka??? Hahaha! Belakang stage! tgh karok! Hapa lagi, kami menggegar Kg. Sungai Sireh lerrr! =p
*Allright2, saya x bole tahan, nak gelak niii! =)) pantang nmpk mic masing2!!

fadzla & ehem, Saloma!

yelar2, i jer lar yg over kan... padahal ader satu part ni, marul pun over jugaks, nabil pun, mirrah, hmm, no comment... =p

thanks lar arif temankan i sekejap! co cuweet, mcm artis... daaa~ =p

I like this picture sbb bubble2 blurb2, mcm dlm sponge bob square pants! ;p

20th June
Early in d morning, having morning exercise! Allright poco-poco first *aww, love!* and then dance yg bermacam2 dance, chicken dance, numa2 yeay, singing Permata Dunia *rasa sweet! and lastly we're having sukaneka, this time i grouped with Herfa, alya, ihsan, nasrul, latiff, eda, hazlinda... We played, hmm, "bom3x", we're saudi arabia (letak nama org susah sebut, budget nk kenakan org lar konon, but cuba teka siapa yg kalah dulu, yeah, pandaiiii! kitaorg!), pastu main "longest line", "cari harta karun" (habis rumah orang kami 'selongkar'), "buka kulit pisang x pakai tangan" and lastly "bowling kelapa" (i x main this one) =)
N then finish with the games, go back home, and have a big lunch! Lauk best hari ni! Mak & kakak masak special untuk kami!
And lastly, masa majlis penutup, mak pun datang!!! Sedih lar 3 days been here! And we have to leave! =( Serious, sedih... I'm gonna back there, i hope...
N lastly(allright2, ni betul2 lastly), kitaorg singgah IKS centre (whatever they call it!) makan2 kerepek, and so on!!!

Chicken dance

Numa2 dance

Menyelit kejap! *i love camera! ish malu! =p

My sukaneka group! ;)
*btw, i suka gambar ni coz i rasa i nmpk comel! =pp jgn mara ea! ;p

"Bila bowling kelapa nak habis ni..." =p

with my RMWD roomie!

with mak & abah angkat kami

chill! =D

New experiences, new feelings, new views, new lessons!
And lastly, i call it 3 great days! ;)
And as a committee, RMWD, u thought me something, thank you...


No comments: