Friday, August 24, 2012

Malam Raya

Assalamualaikum... Salam aidilfitri!!! Selamat hari raya!!! Namaste!
Ni haaa hari2 blogwalking here blogwalking there, ramai orang post pasal raya, yela takkan diaorg nak post pasal  krismas pulak! So, nak post juga la serba sedikit pasal raya ku yang tak seberapa ni... ;p

Malam raya as usual, akan berkumpul dekat rumah mak (nenek sebelah mama, tiap2 tahun i explain), lepas tu biasa lah, sepahkan rumah dia, main bunga api, bakar mercun dan sebagainye... 

Tahun ni, papa cakap nak buat barbeque, so selain bakar mercun dan bunga api, kitaorg bakar ayam, udang, kambing, rumah je yang belum bakar lagi... Tak tau lah apa plan cucu2 dia next year... So dengan semangatnya, papa beli kambing, ayam, udang, sotong, ikan baung, mesti ramai tak pernah dengar kan! tu lah duduk bandar je, ikan baung pun tak tau! ni sejenis ikan sungai! Heaven la! My daddy is my superhero! :D Memang makan tak ingat la, perut pun tau esok nak raya! ;p


Maisarah (My cousin) and Amni, si budak kecik yang baru nak belajar beraya! :) Suka dia main pop pop!  Dah la asyik ajak "ty, main pi" (aunty, main bunga api...) aunty menyorok sebab malas nak bawak! :p haha!

 Ni baru udang dengan sotong je naik griller, atok kambing semua belum lagi...

 Rimas betul dengan asap ni! *sorry gambar low quality* 

 Pak itam dengan anaknya tolong bako!

 Amni main mercun dengan auntyyy! ;)

Tengah2 main tiba2 dia tarik mercun tu dekat! Terkejut iollls!

People, update la pasal raya jugak okies! ;p Warna warni aidilfitri gitu! ;)





No comments: