Thursday, November 4, 2010

What do you think about SRM?

Atau dalam bahasa melayu nye, apa pendapat anda tentang SRM... Kenapa buat post ni? sebab ada orang tanya kat formspring... and saya jawab main2; lepas tu soalan sama ditanya masa camp, tapi rakan hicomm saya yang tersangat pemalu x sudi pun nak tanya saya, then dia cakap, saya cakap "no comment" pula, sedih saya =( hahaha!

Ok, so previously i answered "for me SRM is good, coz i'm part of it... hihihi! ;)" still ada orang x puas hati juga, tanya lagi "if u're not part of it"... I actually don't know how to answer that, critical thinking sangat, because i AM part of it, macam mana nak jawab if i'm not part of it? And because i'm part of it, i've lots of reasons to like or/and love SRM...

First thing first, i personally think, after the camp, we hicomms are more closer to each other... So, that's it! that's the first reason, we are not just working together, but we are also friends, and we are also entertainment to each other! haha! And i wish after this one year we working together and all, we are still "friends" ;)

And secondly why i like SRM is, sometimes, event doesnt goes right, sometimes, what we planned doesn't turned out to be like what we wish to see, but in our circle of hicomm, we never fight during postmortem! everything was ok jer masa postmortem... dulu before i'm a srm hicomm, i joined this one event, i'm d working committee, that was my first event, trust me, it my first, and during postmortem, OMG, (bole besar lagi x huruf omg ni?eh boleh) OMG, i terkejut kot bila tgk orang bertegang2 urat leher, menegakkan benang yang basah, point out their finger to each other, as if they dont do anything wrong, sampaikan ada yang x bersalah menitiskan air mata, well everyone do mistakes! Time tu rasa awkward gile kot, rasa nak lariii jer! Rasa macam "run for ur life, dok sini nnti asyik kena das tembakan peluru perli", hahaha! anyway, it in d past, n tu zaman muda2 dulu lar kire2, it good what, bole kenal macam2 orang! Tapi dlm SRM hicomm, x pernah pula camtu! hihi! Everyone sooo supportive... Semua support each other, bagi2 idea, tambah2 idea, yang salah dibetulkan, yang terkurang ditambahkan, dan semuanya dalam keadaan harmoni lah! hee~
Apa2 yang buruk pun, semua kami cakap cantik, supaya tiada yang terkecil hati, supaya suasana harmoni kekal ;p (ecewah!)

Thirdly, SRM ni event2 die semua nya balance... Ada sports, cultural, natures, religious etc! semuanya complete lar! Sesuai untuk semua peringkat usia yer!

4thly, event2 SRM ni murah2 compared tu other clubs, sebab most of our event, we try to cut off the money we have to collect from our members and we try to use our own money(bukan lah duit sendiri, tapi duit club), so that event kitaorg murah, enjoyable & kami x nampak macam mata duitan sangat! hahaha! (ni salah satu sebab kenapa kamu perlu join SRM! =p)

So, kalau ada adik2 nak masuk SRM MMU cyberjaya jgn lah takut ea, kami semua nya friendly2 n baik2 belaka (kalau ada pun yg x friendly tu xyah arr layan =p) haha! joke2! ;p
*ada pulak adik2 baca blog i ni an! poyo3x!*

Ok sekian~ (ok da habis poyo2)

p/s : so kalau siapa2 yg tanya tu, dapat kan! har! penat puji ni srm, nk minta payment ni duh! haha!
BTW, saya post panjang2 ni, tandanya, saya sayang lar juga kat SRM ni ;p

2 comments:

Anonymous said...

SRM mmg best..
like 100 kali..

Afifah said...

haha!
pujian ni mesti datangnya dari family srm jugak kan! ;)

yeah, srm rockz!!! ;p