Saturday, April 28, 2012

Universal Studio Singapore Trip



Ok hi... This is the real post about Universal Studio Singapore, with really lotz of pictures! Yang penting, best gile! We're not managed to snap pictures everywhere, but this is the best i can do :pp


USS ni best sangat especially untuk model2 tak berbayar la, macam i, orang2 yang suka bergambar, sesuai la datang ke sini... One more thing, sesuai untuk orang yang sukakan height & speed, sebab ada 5 roller coaster(if i'm not mistaken) untuk korang berjimba!

This place ada 7 settings, iaitu Sci-Fi, Ancient Egypt, Madagascar, Jurassic Park, Far Far Away, New York & Hollywood... My favourites are Hollywood, New York & Far Far Away sebab i boleh feeling2 artis & feeling princess!

Dalam Jurassic Park Sci-Fi, Madagascar & Far Far Away, ada banyak rides & shows which u couldn't miss out!

Semasuknya kami ke dalam USS, kami terus berlari2, di dalam hujan (cuaca pagi tu agak suram, basah jeans sume), terus berkejar ke Transformers Ride, and it was superbly awesome!!! The other rides yang awesome were, banyaklah! U gotta experience it urself baby!

Bergambar dekat depan mercu tanda ni adalah compulsory untuk tourists! ;p



Both boys walking excitedly through the rain to chase the transformers ride! ;p

Now we're in Sci-Fi City

We're getting ready for Transformers 4D...
Bukan transformers je ada 4D, Shrek pun ada juga! :)

Helloooo transformers! ;)

Yes lantai basah sebab hujan!
Eh2, apa ni, naik2 kereta i pulak! :p


We're now in Ancient Egypt...




Yes didnt i mentioned? i'm friends with the scandal of king scorpion... :p

Background : Roller coaster seram!


Singgah melawat Dinasors sekejap di Jurassic Park... Semua dinasors hidup okay!




However, u can still find cute rides in Jurassic Park yang ganas ini!

 Oh myyyy, we're entering the fairytale world here... Love!
We're in Far Far Away!!! My favourite! ;) 


Finally we arrived in Far Far Away Land... Your princess has arrived ;pp huehehe!

Sekejap, princess baca map kejap... :pp

Goldilocks Cafe
Just singgah, but tak makan dekat sini... Anyway this is one of the halal restaurant in here...

We bought nachos while waiting for nadiah & aiman naik Ferris Wheel

We're still busy figuring out the map! :pp takut2 terlepas, ada rides tak naik lagi ke ;)



Nadiah tried to be cute with the shrek plak~ 


One of the gift shop in Far Far Away ;)

Dekat far far away land la, dapat tengok Shrek 4D,in Shrek castle okay! ;) pun ade Donkey Sing Along Show!

And then we're headed to Madagascar, weeee

Lunch at Oasis Spice Cafe @ Madagascar!

They serve asian foods such as fried rice with sate, rendang etc.
Another halal restaurant in USS...

Okie dokie, now we're entering New York & Hollywood!
p/s : Beware of gedik photos! ;)

Jalan-jalan dekat New York sekali terserempak dengan perempuan gedik!
Cisss Betty Boops!

Dengan semua orang dia nak menggatal!
Nadiah & Aiman pun jumpa juga!

Empire Hotel, hi Chuck Bass, xoxo...

New York ni tak habis2 nak baiki jalan la, tak sanggup i, sebab tu pindah malaysia ;p

I love vege!

He loves coffee, blerhhh...

Siapa bilang gadis melayu tak menawan, ewahhh~ ;p


The Yellow Cab


And oh hi! Hello Hollywood!


They met The Joker!

And Woody Woodpecker!
(Jelous! We were busy shopping masa ni!)

But tengok who we found on the street!
The beauty icon, Marilyn Monroe!!!


"Hoi! Kacau girlfriend gua ke?!" kata frankenstein ;p

Tak dapat jumpa woodpecker, jumpa walk of fame pun ok la... :(

Betty Boops, you are hot! ;p

Eh eh, poyo!

I'm the, ehem2, drama queen? Perhaps!

Ijat and i singgah Mel's Dine-In, i nak merasa sangat! ;p

He asked for extra seperate cheese, malu mak tau!
Dia ingat ni kampung dia ke apa?! :pp

Waitress from Mel's... And she can sing! ;p
Tapi terlepas show die sebab i excited bergambar sana sini!

Tugu USS, lagi...

Now, don't focus on us, tengok Roller Coaster belakang tu...
Nadiah and i, only ride yang merah sahaja... Lepas tu fobia sangat duduk kat tepi, mamat dua ni, kemain berlari nak naik yang biru pulak! Fine =.=
For us, both were scaaaaaryyyy!
Dah dasar penakut!!!

Oh ea?!
In the gift shop in Hollywood!

Atotototo, babyface kan! wekkk! :p

Yes, i'm the director, yang suruh die, "buat pose camni ye!"

in "Life Camera Actions"

Shop for souviners~ ;) Sambil shopping, sempats!


Kot ye pun jangan la berdiri dekat dengan tong sampah hijau tu...
Sorry to say la weyh, korang memang tak photogenic!

Around 6pm, there is a parade! Then baru balik!

Tips, before entering USS, get the map first so that u guys won't miss out any of the rides and shows! Enjoy! :)
Ok bye n thanks!





2 comments:

wani brahim said...

nice holiday..teringin nak pergi situ one fine day hehehe..wahhh chuck bass ohhh chuck bass kekeke

A Girl Like You said...

Hi! :) USS memang nice!!! :) i love chuck bass!!!