Friday, October 9, 2020

Kula Cake - First Visit

Assalamualaikum & hi! 
It has been a while since my last update! 
And i am sooo in the mood of writing tonight!!! 

So, yeah, i've visited Kula Cakes alongisde with my lil family, last August.
Since we were having our getaway to Kuantan, of course we just dont wanna miss out, Kula Cakes was our first destination.



The Queue

We reached Kuantan on a Thursday evening, around 5.30pm. 
And we were their last customers for that day!

The queue that evening was average. We just waited for around 20 minutes .


The Menu and the Cakes

Lucky that there're still cakes for us.
We ordered one Burnt Cheesecake & one the ever famous Mango Cheesecake.

What could i say, the Mango Cheesecake was very delicious!!!
Delightful! 
Satisfying! 
One of the best Mango Cheesecake i've ever tasted! 
Anddd they should open a cafe here in KL!

Burnt Cheesecake was nicely done too!

Regarding the menu, there's no freshly brewed coffee here ya!
Only a few choices of soft drinks and common coffee and tea...



Burnt Cheesecake & Mango Cheesecake


The Ambience

The ambience was really nice.

There's an outdoor space for the customers to sit and enjoy their cakes.

Just, scroll the pictures below 'cause, the pictures will do the talking ;)








 
If u ask me, whether i will come again, YES I WOULD!!!
In fact, i miss their Mango Cheesecake so badly right now!!!

28 comments:

Atie Zieya said...

instragrammers sure suka tempat mcm ni kan.. cantik for photoshooot

Hasif Hamsyari said...

never been here, unfortunately. But i've heard numerous times from my friends saying their mango cheesecake is a must! i guess i have to repeat my trip to Kuantan and try it for myself. Woohoo!

Ruby said...

Kula Cakes ni di Kuantan bahagian mana? Saya kampung di Kuantan. Nanti nak plan ke sana. Bleh la jalan-jalan OOTD.

putra87­™ said...

Teringin nak singgah aritu. Tapi sebab Q yang panjang amat. terus cancel. Tau kek dia sedap. Insyaallah next time kena singgah jugak.

shamiera osment said...

Rindu nak lepak kat Kula Cakes ni. Kalau tanya sis, sis suka pavlova dia lagi hehe.. s

Cik Min said...

Sy lak maaf la berterus terang haha..pada sy Kula Cakes ni overrated sebab sy peminat kekjd hari tu singgah la try bbrp jenis kek tp tak kena sgt dgn selera. Kalo red valvet n pandan gula melaka la too dry for me hehe..tp kalo manggo tu ok not bad hehe..maaf tau sy jujur😅

Puan B said...

Err dengar kata Kula Cake ni kedai kek the best in Kuantan ya? Wow no wonder la nampak sedap semua pastri kat situ. And nampak gayanya tak boleh bawa discuss sedapnya kek color kuning tu. InsyaAllah madam pun ada cita2 nak try kek kat sana. Yumyum.

Bae Roslan said...

pernah dengar kula cakes ni tapi tak pernah try. kek dia nampak menarik untuk dicuba

Mawardi Yunus said...

saya pun baru first visit kat kula cake ni tgh bulan 9 yang lepas. boleh tahan kek mango dia tu.

Sis Lin said...

Dah berapa kali gi Paka, asyik terbabas je nak masuk Kuantan nak pi sana..aishhh lepas ni nak gak lee singgah...

Princesa3290 said...

Atie zieya: Kan kan! Saya pun sana sini usung phone tangkap gambar ❤

Princesa3290 said...

Hasif Hamsyari: Yeah! Jom2! Worth it!

Princesa3290 said...

Ruby: Kat area depan waterfront kuantan... Nnti saya share address kat post, terlepas pandang sis 😆

Princesa3290 said...

Putra87: itu lah... Kalau datang weekend atau time cuti memang jenuh nak beratur...

Princesa3290 said...

Shamiera: Iye ke? Sayangnya masa saya sampai tu dah xde choice dah untuk dipilih...

Princesa3290 said...

Cik Min: La yeke cikmin... Takpe sokay, saya pun peminat cakes, kita sharing2 je pendapat 🙂 Saya sempat try Mango Cheesecake & Burnt cheesecake sahaja. Bagi saya Mango Cheesecake da bomb lah, Burnt Cheesecake, masih sedap, but tak wow. Yang lain xberkesempatan 😉

Princesa3290 said...

Puan B: Yes2... ramai yg share begitu. Sebagai bukan orang kuantan, tak pasti saya ada lagi tak cafe yg lebih best lat kuantan, tapi Mango Cheesecake di Kula Cakes ni memang to die for lah...

Princesa3290 said...

Bae Roslan: Jom2! Cuba mango cheesecake, memang wow!

Princesa3290 said...

Mawardi Yunus: Haaa lebih2 kurang lah waktu kita visit tu... hehe...

Princesa3290 said...

Sis Lin: Hehe sis lin, ok2 next time jangan terbabas dah, corner ke Kula Cakes dulu 😆

Zharif Azis said...

Wahhhh bestnya ! Dari dulu teringin makan dessert dekat Kula Cake nie. Tapi xberkesempatan lagi. Ramai kata sedap.

Hayati Suki said...

Ramai yang bg review kula cakes ni sedap. Tapi sisyat belum rasa sendiri lagi. Harus cuba gamaknya.

Sunshine Kelly said...

Omg.. their Burnt Cheesecake memang best and i love the cafe ambiance there.

halimah muhiden said...

Kak belum pernah sampai kat Kula Cakes ni di Kuantan ni next time bila gi kuantan blhlah sggh kat sini tgk cantik tempatnya

atiehilmi.com said...

OMG !! Mango Cheesecake dia !! akak belum berkesempatan singgah Kula Cakes lagi tapi kalau ada rezeki nanti2 akak akan rujuk entri awak ya.. hee~ thanx..

Kitkat Nelfei said...

Kuantan memang famous with the Mango Cheesecake? Sebab dulu singgah sana teman2 kat sana pun bawa g makan mango cheesecake ni.. but never try from this cafe. Okay boleh masukkan dalam list juga ni...

Izaramli said...

alaaa . Iza yg duduk kuantan pn tak pernah try lagi makan kat kula cakes ni. sadis tak? huhu. weekend je ramai. hari biasa husband keje. huhuh

ciktom said...

dulu pernah kerja kat jengka 2 tahun..xpernah smpt nak singgah kula cakes ni..tp dah pernah rasa mmg sedap sgt mango cakes dia..kwn slalu tapawkan..hihi