Tuesday, August 21, 2012

Iftar


This year, this ramadhan, was slightly different from few years back where i have to fit myself as an intern/worker... Which i have to work on weekdays, go to work from 8.30am to 5.30pm...That sort of thing...

Dulu2 kemain lepas subuh tidur sampai matahari tegak, sekarang tidur xcukup, makan tak basah, mandi tak lalu, terkejar-kejar je nak pergi kerja hari2... Seksa k uollls! I tak suka!
Tapi Alhamdulillah tahun ni, berbeza sedikit, mama selalu ada di sini, dalam seminggu tu ada dalam 3-4 hari, so she'll cook and prepare the foods, macam2 dia masak dalam sehari mesti ada main, kuih, lauk sikit, sahur pun terurus; 

Homemade tomyam by Chef Shaifuddin (papa eden la)!

Roti jala... Kitaorang memang tak makan nasi masa berbuka, kadang2 mi2, roti jala ke, lempeng ke, dah cukup dah! N kuih2 macam pengat pisang, keria tu semua favourite!


and sometimes i break-fasting dengan ijat (kalau terpaksa) ehehe... :p Kadang2 pergi bazar, kadang2 tak pergi bazar...hmmm~




First picture dekat Capricciossa, Pavillion, nama kekonon glam la, tapi tak sedap sangat, so so je~
Second picture dekat MURNI, Taipan!!! been missing murni k!

 kalau ada perubahan sikit, berbuka la dengan kawan, tapi well, semua orang tengah intern! ;( Sunyi mmu tanpa uoools, balik la mmu-nians, batch 2009-2013 bachelor of accounting! 




Berbuka puasa with my friends! Tiap2 tahun nak stimboat! Ni dekat Flaming, just right beside Sunway Pyramid! Makanan superb! The stimboat was superb! Semua ada! Seafood yang banyak, sayur2, ayam, daging, hotdog semua ada lah! Sedap sangat!!!


Ifah, fifa, zaris, tika & tirah

So, itu lah sedikit sebanyak cerita iftar/berbuka puasa saya ;p








No comments: