Thursday, April 12, 2012

Cinta

Ye, tu diaaa... Yes, cinta ada banyak cinta... Yang paling penting, cinta terhadap Allah, bila cinta, kita percaya, bila percaya, di situ lah datangnya iman... :) kannns!

Tapi yg ingin daku *wah daku! puiii!* bicarakan harini adalah, cinta terhadap insan... xde la bukan ape nak jiwang2 kan, semalam, tiba2, kawan lama i, one of my best friend, she asked me "Apa maksud suka? Apa maksud sayang? Apa maksud cinta?" And i replied a long text to her... Well, segan la nak explain further further kan... Da macam dr. love plak!

Ok, kenapa romeo bunuh diri? ye, salah satu sebab is, well, pengarah suruh die buat macam tu, yang kedua, adalah sebab, cinta...Itulah kata karya agung shakespear tu!

Eh tadi macam ada mood sangat nak tulis pasal ni! ni da tak ada mood, sorry eh! Lain kali la sambung...

Anyway, this song kinda explain how the feeling of being, in love...



Dapatkah selamanya kita bersama, menyatukan perasaan kau dan aku...
Semoga cinta kita kekal abadi, sesampainya akhir nanti, selamanya...


Yang kita ada cuma, doa, usaha & tawakal... yang selebihnye, kalau ada, ada lah, kalau xde, menangis la uollls! :p haha! *semua movie cinta pun ada scene sedih kot, inikan real life, xkan fairytale pulak kan!* ;)

For me, love is all about sacrifices!
Kehendak, kemahuan, masa, ego & kebahagiaan sendiri untuk kebahagiaan yang sorang lagi... ;p
Biar bende tu boleh buat kita sakit and dia bahagia, apa salahnya... Wah gituuuu... kemain iollls jiwang! :p ish malu lah! ok bye

p/s : Serious tadi macam nak buat post jiwang, tapi apsal macam tak menjadi je?!








No comments: