Sunday, March 4, 2012

The Food Moments

it weekend! And i have times to blog! A lot of stuffs i wanna share ya know!

And this post, is about something, i'm gonna miss during my 6 months internship period...

Me and him, iaitu, Afifah & si jawa tu, eh2, *Afifah & Izzat, we love to explore foods, kinda love to explore... Dulu2 masa awal2 bercinta lagi lah! Yelah, cari alasan nak ajak kite date lettew~ :pp perghhh! semua tempat makan la kami explore, tapi ade jugak yg masih belum berjaya di explore... Well, die kan ala2 jawa, eh *melayu, maaf typo :pp , so kalau ajak makan sushi2 ni ke, tak mahu die! saya pulak kan ade darah kacukan (tipu je), so my taste is more to kebaratan (baca dengan american slang)~ Tapi haritu, die tiba2 rasa sushi yang i beli dari carefour and cakap "lain kali nak makan sushi la", "kenapa???" i bertanya dengan penuh pertanyaan, "sedap" katanye sambil buat muka poyo...

Kami makan semua makanan, dr semua level of classes (kalau ayat bersimpang siur, i'm truly sorry!) :p Dari makanan2 yang harganya hanya beberapa kupang, sehingga makanan yang harganya mencekik darah (range students), semuanya dah try...

Here in this post, i would like to, just share, some of our food moments... ;)
And i would like to tell, this is what i'm gonna miss, we will not having so much time to hanging around everywhere (sampai kadang2 terponteng class oppsie) on weekdays,
but weekend! Bring it on babyyy!


Enjoy!

Pizza hut (jer~) :p
*time ni die xhandsome lagi, (eh sekarang hensem ke?) dulu muka pun macam nomad je*


Full House
*time ni pun xberapa handsome, tapi sekarang dah grooming sikit :p*
Okay gurau!!!


IKEA
*one of our favourite spot*


Durian

IKEA (ce cari ape beza dgn tulisan "ikea sebelum ini"?)
*Kan da cakap td one of our favourite spot*
(mesti org cakap, xpayah la nak post gambo sampai dua kali! kan3x!)


Foodcourt ape entah kat Subang...


Chocolate Lounge


Papa John
*ye memang dah malas nak explain sebab tu gambar2 dah tak ade description!*


Bora Ombak!(bunga2 cinta betul tau!)
*one of the sweetest place he brought me to ;p*


Italiannies


Food court
*tempat murah je gambar die! tak faham betul!*


Mee Kolok Sarawak
*Yes, kat sarawak, during ZOOM SARAWAK event! Love ya srm*


Bubba Gump
Yummm!


Tamarind Spring *during our special day :) *


And last sekali, kami, yes macam tadi, si comel (saya lettew) and si jawa, jual sandwich! Ni semester lepas! Our passion toward foods kan!
Eh, ehehe... kami boring sbb subjects pun mcm xbanyak sem lepas, so, we tried out this whole new bunch of business!


:((

These are some of the moments i'm gonna miss... ;(
Makan sana sini, petang2 buat sandwich and malam2 jual sandwich... Awwww! ;(
(cerita macam i nak pindah london kan! padahal kerja kat kawasan sini2 je~ boleh sangat nak ketemu :p)

Okay till then, see ya in the next post!!! ;)

p/s : Banyak lagi gambar2 beribu2 lemon lagi tapi malas la nak upload bebanyak! next time! ;)
And kalau nak suggest tempat makan best, Please jangan malu2! ;)



4 comments:

Marliyana Mk said...

haishhh,,,knape byk sgt gmbar makanan ni..terliuqqq tau x..

hahah :)

aku HaniAsyira said...

semua sedap2 lak tuh.... oishhh..

MY said...

auwwww.. banyak makanan.. super loikeeee.. I personally sgt suka Papa John.. pizza dia boleh makan banyak2...

A Girl Like You said...

marliyana & haniasyira : eh mcm bersambung comment korang eh! haha! :p

MY : Yerpz! Papa johns punya spaghetti pun sedap! reccomended!