Thursday, March 1, 2012

Assalamualaikum...
Actually,saya bukan bersama lappy skrg,cuma a quick update here to share,huhuhu,my current feelings...enjoyyy! :p

Esok kan kan kan,kite kan,nak start intern dah! Yes?1 mac 2012! I choose a company in puchong,an audit firm to be exact...sebab ia paling adalah audit firm yg terdekat dgn hostel cyberjaya!

Dulu2,sekolah tadika kan,first day,i nangis3x melalak2, xmau pegi,padahal pada mulanya i yg smgt nk pegi sekolah,i bkn xnk sekolah,cuma nak ade peneman,iaitu,papa or mama ku lah! Hapa lagi,sepanjang unurku 4 tahun tu,mmg sekolah berteman la,oleh mama! Dari sesi pagi ditukatkan ke petang,sbb pagi die nk buat kerja2 surirumah! Ptg, boleh2 la dia luangkan masa kat tadika tu bersama daku yang comel ni! ;) aww!

Lepas tu sekolah rendah,first day mmg la papa mama hntr,then papa tu la,suka sgt tunggu ank die kat sekolah!takut sgt anak die melalak lagu rock kapak kat sekolah,so mmg i biasa berpenunggu #eh

Sekolah menengah,i form 1,first day,papa join sekaki perhimpunan,die dok borak2 dgn cikgu tu,i malu2 gak la,hahaha! Tapi sabarkan je lah!!! :p maybe die still fobia i dok jadi ratu air mata time tadika dulu kot ;p

Lps tu kan! Masa masuk mmu melaka,time registeration, kene mauk grand hall dekat mmu melaka,yg dibenarkan masuk untuk mendaftar student je,tapi papa,die berkeras dgn makcik guard tu,nak masuk jugak!!! Sabo je lah! Malu sikit2 la,i usha kiri kanan,nasib baik xde mamat handsome! Yelah,sume nerd2 je 1st day masuk universiti! Hahaha!!! Last2 misti la i masuk sorang je dlm hall,daftar je kot...tp lps die blk,i kan first time ddk hostel uollls,i biasalah,pasang lagu sedih dalam diri!menangis tiap2 malam! Hujung minggu,cpt2 blk kampung!!! ;pp

N esok, i nak intern,first day! No more papa to send me! :( plus,i'm 22 right now,die pun da boleh terima da i ni da dewasa (walaupun i masih belum daoat terima kenyataan tu,pagit sgt!!! :pp) hehehe... But hopefully, ade2 lah sape2, prince charming ke,sudi hantar i pegi harungi cabaran liku2 seorang intern untuk 1st day!!!!

Oh i wish!!! Hehehe ;) i'm currently in my uncle house! Toodles!

Salam!!! :)
happy internship to all my fellow friends!!! Byk nama i nk sebut! Yg xsebut maaf eh! ;)
Happy internship :
nadiah ezza syaliza iqa tira mirrah geemah intan syaz nik izza ratna sarah nadhrah liyana nisha minrong qayum syafiq mattop addin acap haafiz anwar safwan zaris(walaupun da lama da intern saje nk semak2 nama u!) and (eh ramai pulak kawan eden ) and semua accounting students mmu,all the best! Mak cuakkkkkk!!! Okbye





2 comments:

izza the PINKERTON said...

Cepat habis 6 months pls!

A Girl Like You said...

YESSS!!! :( agree! ;(