Monday, January 16, 2012

Paintball... and me, or us ;p

My friends, and I always have this kind of passion, toward, this stuff, paintball!

First time we played, was, in this camp, Kem Generasi Gemilang (KGG)... Sebelum pergi tu, xtau pun yang kem ni is all about this new thing, new stuff, new experience in our life... Imagine, 3 hari 2 malam kami duduk kat Kem PLKN Kuala Kubu Baru tu, hanya dengar & bercerita pasal paintball, wakil dari berpuluh2 universiti berkumpul kat situ, berkumpul hanya main paintball dari pagi sampai ke lewat petang, balik, makan2, tido dekat dorm, there comes the loves towards paintball! :) We've been thought about paintball, apa ini dan itu, apa itu marker, vest, mask, hopper, pallets, bunker yang pelbagai jenis; rules when being in the battle field; dan sebagainye...

First time ever get to know paintball!

Tapi...

Biasalah first time main, i'm really very truly sucks at it! bayangkan, semangat2 i masuk dalam gelanggang, ececeh, sorok belakang bunker konon, xsampai dua minit, da tangan atas kepala, masuk deadbox! Grrrr! Sebab tu, sampai skrg gurauan deadbox tu mcm sebati untuk dikenakan atas diri i ni, oleh kawan2 i yg berada di sana ketika itu, walaupun sekarang, fuyooooh, jangan ceritalah betapa hebatnye! hehe! :pp Dulu2, kena tembak sikit, lebam lah, dah tentu2, macam lah sakit sangat, memang la sakit, tapi sekarang, kalau xkena tembak n lebam, rasa x complete permainan paintball! Xcukup syarat! Xnak keluar dari gelanggang tapi nak merasa kene tembak, so kalau kene tembak n xde yang perasan, cepat2 lap kesan tu :p faham x macam mana? ;)

Yes! Inilah padang pertama kami beraksi bermain paintball, tempat i selalu masuk deadbox! =.=

Dan sekarang, i rasa kami dah improve, banyak improve, duduk belakang pokok kecik sekalipun, belum tentu korang dapat tembak kiteorg okay! *Ececeh... It all about, skill mengelak & menembak!

In Sungai Ramal, Kajang.

Pernah terfikir untuk bermain secara serious, wow bestnye kalau dapat! Zaris & Tira on je waktu itu i bertanya, tapi, entah, susah, time constraint, don't know where to start, lack of teammates, kinda costly, and tak berapa mendapat sokongan sangat... Yelah, betul jugak la, papa mama hantar sini belajar accounting, imma future accountant, bukan bakal pemburu, sekali anak die nak belajar menembak pulak, nak kerje perhilitan kot :pp So.......... hmmm...........

UPG peers gathering in Melaka... Spot only yang ade color tu k, yang tu je mengancam! :pp

SRM Paintball Tournament. With Zaris!

But, if there is ever a chance, a good one! I would like to be serious, in paintball! Learn the correct way to play, the professional's strategies, and becomes the marker & bunkers best friend... :D

Zaris, Tira, Fifa
Latest picture, UPG Peers Gathering. I never knew that we are good in a team. We never played as a team before! :) It works well!








No comments: