Wednesday, June 8, 2011

Cerita Semester Baru

Tajuk kasi gempak sikit...
Usha sikittt =p

Tau x? Saya nak cecite sikit ni pasal my new semester & new academic year!

Saya hanya pendatang

Pada hari isnin yang lepas, saya agak malang sedikit... Nak tau? Purse saya hilang, ghaib... Tapi atas dasar kecuaian sendiri la... =( Xnak cerita lanjut nanti kene gelak *dah puas kene gelak dengan teman2 rapat*... Ceritanye begini, pagi itu, mau pergi breakfast bersama zaris & nadiah, pergi isi minyak, pastu, jeng3x! (habiskan cerita sendiri, malu nak cite) =p
Alkisah~~~

So beberapa hari ni, ibarat pelarian la driving tanpa lesen, jalan ke sana ke mari tanpa ic, pelajar mmu xde id, duit ade x bole nak cucuk sebab xde kad, x bole nak shopping dekat esprit & watsons sebab kad hilang sekali *paling sedih & menyedihkan yang ini la, serious, xmain2! =(* gambar si dia dalam purse pun hilang sekali *nasib la kalau kene manderem, tapi obviously xde yg nak manderem pun kan, x selera* =p resits2 merepek habis lesap, ticket2 wayang yang da macam belacan pun bye2 & sebagainya (x ingat)...

So, dah xde ic and sebagainya, mmg dah macam pendatang la kan! kalau kene tahan polis, naya! Nasib baik je muka melayu asli (saje nak perasan jgn la jelous), kalau x, xde ic ni, org ingat JAWA sumatera pulak=p (I'm not jawa macam ade orang tu =p)
Finally, sedih x sedih x sedih x cerita saya... Sekian, terima kasih!

Cerita hostel

Seronok la jugak time registeration hostel =p beratur macam nak makan free, ahad lepas, nasib baik ade yang sudi menemani ... Bilik tahun ni, maintain tingkat 3, wing c, nice! mmg tmpt belajar(la sgt) kan! Senyap & tak tinggi tak rendah... Setakat ni, ade roomate, nadiah sorang je, x tau lagi tmpt kosong tu ade penghuni ke x...Wait & see je lah! hmmm... Jiran best2, dekat2 dengan budak2 satu course, ade Ezza jiran terdekat! Tika iffah pun x jauh kat tingkat bawah je, zaris tercampak nun wing A, geemah mirrah tira pun, so jauh sikit...
(ape kes i dok cite sume bilik budak2 ni?! HAHAHA, sorry la... jgn marah ek!) =p

Belajar & bekerja

Subject sem ni ambil 5 je... (X sabarnye nak grad tau???) Alhamdulillah la setakat ni x pernah lagi fail, takut tau, kang sangkut, tersangkut la eden kat mmu ni haaa, maka x kahwin2 la nak habiskan degree dulu! (haha, main2 je lah!)
Kerja? Kerja SRM? hmmm, insyaallah, tunggu je la, ade ade la...
AND x sabar nak mula mengajar tuition semula! Dah lama x mengajar! Tau x sejak jadi cikgu, baru i faham perasaan cikgu, i risau je pasal exam murid tu, takut kot2 teruk... ini rupanye perasaan seorang pendidik (cewah, pendidik) =p

Love story

Ehhh, mana ade, memain je! haha!
Korang da excited ea! =pp (kalau
ade yg excited, xde xpe =p *ayat cover malu =p*)

Okies! Habis! Daa!
jgn risau, esok je i update ler lagi, macam x kenai cek kan! =p

Click sikit ;)

p/s : Gonna love this semester! Nak focus on assignments & studies... Please... Insyaallah...

No comments: