Monday, March 21, 2011

Sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua

Hikayat Merong Mahawangsa


First of all, it all my personal opinion, as an audience! Xde kene mengena dgn yang hidup, atau pun yg x berapa nak hidup...

I am very satisfied with Hikayat Merong Mahawangsa. I didnt feel bored at all!...

Pelakon2 semua nya best2, Merong, the princess, Embok, Marcus etc.! Semuanya pun ok! Tak nampak jelas sangat pun keburukan cerita ni...

I teruja untuk menonton filem ini sebelum ini, dan I teruja ketika menonton filem ini juga! Scene2 cinta antara the prince of Rome & Chinese princess was cute... My favourite scene, tentu lah scene2 perang yang sangat2 mendebarkan! (=p berdebar la jugak ).
Rating 4.5 stars...

Sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua;
Bila dua jasad bersatu, hidup mati jadi bersama...
(pantun pun da la best!)

Kalau nak tengok Jehan Miskin, please watch this movie ok #Eh!
Adaaaa scene dia, cuba check betul2...

Sokong lah industri perfileman malaysia ye! ;p hehe...



No comments: