Tuesday, October 19, 2010

Magika

MAGIKA

I've watched it and i rate it(suka hati jer nak rate). Ok, sebagai seorang penonton, i rate it 4 stars!!! 4 1/2 pun bole! Best3x!
For me, it a relistic malay fantasy movie...






Banyak part kelakar, and ada juga part yang sedih/tangkap leleh =p... Characters dalam movie ni pun semua nya best2! Very malay and very entertaining! Puteri bunian, Pak Pandir & Mak Andeh, nenek kebayan, puteri gunung ledang, bawang putih bawang merah, badang, pahlawan2 negeri melaka (yang hang2 tu) etc, cute je!

Actually masa scene naga tasik chini tu, i mcm seram juga! huahaha... dia nyanyi camni "nak kemana kamu bertiga, jangan sampai bangunkan naga..."



But i think watak syarifah amani kecil sangat, so she's not obvious, and she supposed to be obvious,,, Watak badang & Ayu sweet juga lar, there is a scene where they looked at each other, it just, they're not seems really in love... If it was liyana jasmay or syarifah amani berlakon biasanya nampak love tu dlm mata diaorg... But diana danielle kinda cute lar in this movie, like Alice in Wonderland sikit, suara pun best juga bila lagu sedih... This movie is soooo fairytale...

Overall, movie ni memang cantik!!! Seems real!!! i it!
Betul, Magika is a must watch malay movie.

No comments: