Thursday, August 12, 2010

Ada pertemuan, maka ada lah perpisahan...
Setiap yang bermula, pasti akan berakhir...
Setiap yang datang, pasti akan pergi...
Itu lumrah kehidupan...
Dihujani dengan pelbagai berita kehilangan orang2 tersayang, sampai x sanggup nak tau da...
Saya tak pernah mengahadapi peristiwa seperti itu, tak pernah merasai macam mana perasaan hilangnya orang yang paling dekat dengan kita...
Saya rasa saya, entah, memang tak boleh la!
Papa, mama, adik, they are all my life!

It semalam, pagi2 kawan saya bagitau bapa kepada teman saya telah kembali ke rahmatullah... Kami semua terkejut, and sangat bersimpati (saya tahu, simpati, mana sama dengan orang yang mengalami) Saya tak sanggup nak fikir pun kalau saya di tempatnya...)

Kepada teman saya, yang baru kehilangan bapa tercinta, tabahkan lah hati, Allah menguji hambanya dengan ujian yang mampu ditanggung... Sabar yer, kawanku... I know u're strong... We love u, babe...

Mari lah sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah bapa teman saya! Semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg beriman...

Kepada kita yang masih hidup, appreciate everyone around us, jgn lar melawan cakap ibu bapa, kalau tuhan nak ambil nyawa dia tiba2, mana kita tahu... Bersyukur dengan segala pemberian Allah kepada kita yer, sebab, Dia bole bagi dan ambil bila2 masa sahaja! (ni pesanan untuk diri sendiri sebenarnya)

3 comments:

shahezza said...

sedihhhh:(((

4613 said...

VP srm a.k.a Azy pun kehilangan org yg di sayangi awal pagi or 12am semlm kalo xsilap. mmg sedih tp kte kne redha dan taw perancangn Allah adalah yang terbaik ~

Afifah said...

ezza : i tau babe! i know how she feels tp dier buat biasa jer dpn kitaorg... sedih sgt...
tp mcm u cakap, yg penting, kita kena sentiasa doakan ibu bapa kita...

4613 : innalillah...