Saturday, August 28, 2010

Secangkir Kasih 2

Well, ini program Secangkir Kasih by SRM... First of all, congratz lar to the miss director, Shaniza, bole jadi gila kotz kalau pasal event2 ni (oh, tp belum gila yer, i'll remember that ;p...), congratz, u go girl...
Secangkir kasih ni adalah sebuah program berbuka bersama anak2 yatim and this time kami pergi ke Kg Melayu Subang...

I love those kids, seriously, Imran, A'ala, Ajib, Zaid... That's all i cn remember? ohhh! =p
Budak2 kecik ni, suka betul jumpa camera, hah, sesuai lar dgn akak2 nyer yg asyik nak bergambar! haha! =p

xkan lupa, itu "pokok bergoyang"

Group saya =D
(tapi ada juga yang bukan =p)




gambar yg senget2, gelap2, sampaikan ader yg ter-crop2 ni, adik2 comel ni yg snap yer! =)



teaching my baby boy, imran mengambil gambar...

nak ambil gambar adik handsome ni, tp kakak2 ni sibuk lar!
(btw, tu calon saya tau! yg lain jgn sibuk! =pp)
gonna miss all of u!

alolololo comelnyerrrrrrrrrrr.... budak depan tu

SRM

Ok pasal program ni, i dont wanna write about the flow, mcm tentative pula, or macam report pula an... I just nak tulis pasal, hidup kita? hidup saya? hidup mereka? (nak emo2 lar for short)

I'm glad that we could shares our happiness and spend our time for them... I can see that mmg diaorg happy, bukan buat2... Like seriously, diaorg bole ketawa, ada orang layan2 diaorg... Budak2 kat sini cute sangat, saya sayang diaorg...

But, i was thinking, tahun lepas secangkir kasih, tahun ni secangkir kasih... Kita pergi, and then balik, done with one event! mcm tu... Tapi diaorg ni, ingat x dekat kitaorg lagi? I'm sure, ader di antara diaorg yang tunggu2 kakak2 abang2 ni datang lagi, layan diaorg, main dengan diaorg... Tapi kita terlalu busy, dengan hidup kita kan... Memang busy pun... Class, assignments, family, hang out, events... So, betul ker kita fikir mcm tu? "ok2, siap satu event", tp diaorg ingat x dekat kitaorg? mcm last year ader sorang adik ni, she even called me, tanya bila i nak datang lagi, Puchong jer pun, tapi tgk, kenapa i mcm terlalu sibuk dgn kehidupan? Entah larrr... I yg tak cuba, mungkin... ='(

N lagi satu, terharu saya tengok, kenapa diaorg ni strong sangat? Kenapa? Betul, mmg betul, tuhan menguji hambaNya dengan ujian yang mampu ditanggung... I cant even imagine if i was them, or at least i dalam situasi tu, mesti, hmm, i believe there would be no smiles n happiness ever left for me... Like seriously... =( i tak mampu, i tak sekuat orang lain... I x bole... Even tak jumpa papa mama 3 minggu bole demam~

Conclusion is, i'll try make times for them, i tak nak bila da besar diaorg fikir, "diaorg ni bila bulan puasa baru nak datang tgk kitaorg, habis jer, balik, n then tahun depan pergi rumah anak yatim lain pula"... No, we're not like that, kan! kan?! I'll try to make it to puchong, tgk balik adik lama tu... And jom sama2 kita doakan diaorg ni akan jadi insan yg berguna, and bersyukur lahhhhhh dgn apa yg kita ada... allright, till then, c ya ;)

p/s : oh, i thought only my heart's crying, rupa nya my tears heard it too...
Tak, saya x nak leka dengan hidup saya jer... hidup bukan hanya dunia, ada akhirat juga; and hidup bukan hanya diri kita, ader org lain juga...

2 comments:

4613 said...

nice post ~
insaf gak membaca ~

tp thn lpas join gak eh?
nape xperasan pun... huhu

anywat tgh sdap2 layan post ni..
dikejutkan dgn lagu jalur gemilang :p
dah la pkai earphone n max plak tu..
terkezut..
semangat merdeka btul ni..

Afifah said...

Hehehe... har mmg, sinar keinsafan tu lar yg kita mau =p
eh join lar thn lps...

HAHAHAHAHA! jalur gemilang volume:max, terbaik arr kat telinga! haha!mmg lar terkezut kannn