Friday, August 6, 2010

Preparation to Broga Hill

Actually it not that so much preparation lar! But as working committee kali ni, banyak sikit lar kerja nya... da lar 2 orang jer, me & ali in charge, tapi other committees were helping too! Thank u very beary very much! ;)

So today, after sembahyang jumaat, we(ali, kamarul & me) headed to... hmm... to... so many places! let me list down! First kami ke mydin putrajaya, but before that had lunch dekat kedai mamak(mamak kotz) together, then pergi mydin, kami berjaya beli roti, and air kotak!

tu diaaa kamarul hakim & ali (bila ali letak nama pendek je) :p 
menghabiskan stok roti di mydin! tgk2! ;p

Lepas tu, next stop is Alamanda, konon nak cari pisang, tapi macam salah tempat lar pulok kan... takde pisang, but we get our torchlight!

Then, we move on to pasar borong SK! Jalan punya jalan, dengan kaki seluar diangkat tinggi(pasar kannnn), dengan kamarul meng-explain nama2 pisang, yelar, kefahaman kami tentang pisang lain sikit, dia x habis2 pisang montel, i x pernah dengar pun!pisang emas ker, pisang nangka ker, pisang nipah ker, biasa lar dgr! ali lagi lar, x kenal pisang(jgn mara ea... =p)
Then we berjaya membeli pisang yang dicari2! Lepas tu, pergi the other side of pasar borong, beli mineral water pula, it not in our plan, but the money left still available, so we bought mineral water for them =) *baik x kami ? =pp (ish, gurau ;p)

And lastly, we headed to Jaya Jusco Equine, nak cari reben pula, untuk diikat pada tiang2 kereta, i mean aerials... Cool !!! So mencari di pelbagai jenis kedai juga lar!

vs

vs

Mana paling comel? hahahahaha! =p

Actually, beli barang, beli barang juga, but window shopping nyer yang lebih! budak dua orang ni bole tahan juga, mcm perempuan, membelek2 kedai jam, baju! =p hahahahaha! But go buy stuffies with them is kinda fun! Diaorg cool lar juga! hahah! nak tergelak saya part makan sushi dlm kerete tu an! hahaha!

p/s : Broga here i come ;)

No comments: