Friday, August 20, 2010

Berbuka puasa every day, is something yg quite memeningkan! Well, berbuka puasa di campus ni is kinda cute but sadis! =( Kalau dekat rumah, everythin's was prepared, tak payah nak fikir2 nak makan aper, beli dekat mana n so on~ But dekat campus, hari2 fikir, berbuka nak makan apa, nak beli di mana, nak pergi pukul berapa, dengan siapa etc~ Dekat rumah, perfect home-cooked meal; dkt campus, terbeli makanan basi pun ader potensi!
(ceh, buat intro, HAHAHAHAHA! =p)

SO my everyday berbuka puasa, best juga! Biasanya dengan Zaris, Tika, Iffah, Tira, Nadiah... Kadang2 ader dengan Geemah, Fadzla, Su, Athi sekali!!! It so sweet berbuka together tau!
There's one time tika zaris iffah breakfasting in my room, makan2, sharing2, gelak2, roti john x habis, tika dgn roti jala yg belikan untuk kitaorg sekali! Best duh sharing is caring! ;) HAHAHAHAHA

And biasanya u could see me in bazar Putrajaya lar! Thats my usual and favourite place!

Rabu haritu pergi bazar with fad geemah su etc then berbuka dekat depan masjid, best juga lar! my first time! Lepas tu sembahyang kat masjid putrajaya tu then alamanda coz have to buy some stuffs(that's why buka dkt sana terus)...

Bazar

nak sgt bergambar dkt bazar

har! pilih kak, pilih! =p

Berbuka bersama mereka!

Khamis pula we went to Iftar Perdana by MMC(Muslim Malay Council) MMU! Pergi dengan zaris, iffah, tika, nadiah, herfa, aina... Berbuka, sembahyang maghrib then sambung makan, then dapat baca yassin bersama2 beramai2, alhamdulillah, lepas tu terawih terus!

Gambar ni comel kan! ;p

And actually da 2 malam terlajak sahur, hari ni sahur best! Mc'D... Credit to Geemah! ;p So, i, gee & zaris sahur together bersama!(ayat BM BI!) Lepas tu i x tidur sampai lepas subuh! borak sgt dgn makcik zaris & makcik suraya! huh! hebat lar! (actually i mmg planning tidur situ, da siap bantal selimut segala! ;)

And Jumaat tadi, going to bazar with tika n iffah... At first nak convoy with fad dan lain2, but da lewat so we went first, then rupa2nyer she went to another bazar, but we berbuka together gether lar! dkt hb3! Seronoknya!

Actually, berbuka & sahur together give the meaning of my Ramadhan... Lebih indah, lebih menyeronokkan bila kita berkongsi... Okies, slmt berpuasa lagi!!! 10 days has gone! Jgn malas terawih yerrr! (saya pun kadang2 malas! =p)

2 comments:

Afiefah Safieni said...

comelnya pic last skali tu..
=)

Afifah said...

hihihi! thank u!
And thank u for following my blog! =D