Friday, June 4, 2010

Ohhhh... well, that "ohhhh" explain right, explain that, my results, for this semester, sucks, again! When i said sucks, means really sucks lar... Kesian saya...(kesian kan diri sendiri pula lar kannn) =p
Okay, ni sedih mode allright, not exactly sedih lar, but hmm menyesal sbb x start study awal... Kalau nk ikutkan sedih, banyak lagi perkara2 yg patut kita sedihkan... Contoh? banyak... Yang pasti, i nak menjadi seorang yang bersyukur, bersemangat dan focus! Fifa2 go! =p Ok, next sem onwards, i'll try to study something every week! And October, jangan takut, because i wont kumpul everything and just study it on october, exam month ;) So, okay lar, gotta end post about results now...

p/s : sem ni, bukan setakat xder dean list, malah silap2 kena blacklist... =p hehe... Alhamdulillah, i passed all =)
p/s : papa cakap "takper lar, kadang2 itukan dugaan", papa, mama, please jgn sayang ayang sgt mcm ni bole x... =( i'm sorry...
p/s : the other day baru check dapat dean list for last sem, today check this sems results and it so dissapointing, what i'm trying to say is, hidup bole berunah dalam sekelip mata, so do appreciate, bersyukur lah selalu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

And oh, i've permed my hair, and i dont really like it, it kinda buruk for me... Mcm curly hair is so not me... But i've done it, and i'll live with it... Haha...
And one more thing i think i look more matured lar, hihihi! (and me likey the matured part =p)

p/s : a new academic year, new semester, new me!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak cakap pasal sedih? Ini lagi sedih...

Lately, dalam papers, all about Israel-Palestine conflicts kan... Yeah i know, memang sedih okay... Why they have to do such things... Takut dengan kekuatan Islam? So, hancurkan awal2? But, kita kena lagi takut dan bersedia, kalau Islam yang menang this war, got the meaning?

Apa perasaan hari2 nak selamatkan diri, kena kejar, x tau bila jer kena tangkap; Apa perasaan tgk orang yang kita sayang kena tembak, tp x mampu nk selamatkan; apa perasaan tengok negara sendiri, rumah sendiri, hancur... kuatnyer diaorg teruskan hidup... Kalau diaorg lar, yg terseksa macam tu, bole teruskan hidup, hari2 doa, terima segala nya sebagai qada' & qadar, takkan kita yg hidup bahagia ni, sikit2 nk salahkan takdir, dugaan sikit nk mengeluh, baru gagal sekali nak give up; diaorg hari2 hidup mcm pelarian pun, x pernah give up...?! Allah sentiasa ada...

And activists yang pergi sana pun was attacked, too... It just, i'm so proud of those Malaysians yang pergi sana, kuat nyer diaorg, tinggalkan keluarga dekat sini; and kuatnyer hati keluarga diaorang, lepaskan ahli keluarga pergi sana, untuk tolong mangsa2 kat sana...
So, kita dekat sini, hanya mampu berjihad dengan hati, doakan agar penyiksaan terhadap Palestine ni akan berhenti... Lets...

p/s : Semangat & doa is a strength... Semoga ni jadi kekuatan i dan i x pernah akan give up dlm hidup!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s p/s p/s :
1. Cant wait to face d new semester!
2. Cant wait for fifa world cup to start and to end! =p
3. I want to watch CR CR CR!!!
4. Kinda excited for d RMWD, first time nk dpt keluarga angkat kan~ ;)
5. And i always glad to be me =) hihi!


No comments: